Arestat preventiv după ce a tâlhărit o fată de 15 ani

0
354

Un bărbat de 37 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în cursul zilei de ieri, sub acuzaţia de tâlhărie. Bărbatul a fost reţinut luni seara, la scurt timp după ce i-a smuls geanta unei fete în vârstă de 15 ani, din municipiu. Incidentul s-a petrecut în cartierul craiovean Sărari, un martor a sunat imediat la 112, iar poliţiştii Secţiei 3 Craiova au reuşit să-l prindă pe autor în zonă, cu bunurile furate asupra sa.

Poliţiştii craioveni au fost anunţaţi, luni seara, în jurul orei 20.00, prin numărul unic de urgenţă 112, că o tânără a fost victima unei tâlhării, comisă pe strada „Mirceşti” din cartierul craiovean Sărari. Echipa operativă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova a ajuns la faţa locului, victima, Mihaela S., de 15 ani, elevă la un liceu din Craiova, care era însoţită de mama ei, povestind ce se întâmplase. În plus, şi tânărul de 22 de ani care sunase la 112, anunţând evenimentul, a oferit o descriere a tâlharului, astfel că oamenii legii au dat imediat alarma, reuşind să-l găsească, în zonă, pe autor. Acesta a fost identificat, stabilindu-se că este Alexandru Leonardo Bogdan, de 37 ani, din Craiova, iar geanta tinerei a fost găsită la el, cu toate bunurile, fiindu-i înapoiată victimei.

“Din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul de 37 de ani i-a sustras geanta părţii vătămate, o tânără de 15 ani, din Craiova, geantă în care se aflau un telefon mobil Nokia, suma de 22 de lei şi documentele de identitate ale acesteia. Prejudiciul, în valoare de 150 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate. În urma probatoriului administrat de poliţişti, împotriva autorului a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie,  învinuitul fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 ore”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În cursul zilei de ieri, Alexandru Leonardo Bogdan, care are antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru furt calificat, a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind luată decizia prezentării acestuia instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Craiova a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 29 de zile.