Autostrada Piteşti – Craiova, pe lista de priorităţi a premierului Victor Ponta

0
305

Dorinţa autorităţilor judeţene din Dolj cu privire la o autostradă Piteşti – Craiova a început să prindă contur. Premierul Victor Ponta a declarat că în bugetul pe anul 2013 marile priorităţi le reprezintă autostrăzile Piteşti – Craiova şi Bucureşti – Braşov. Cele două proiecte vor fi realizate în parteneriat public-privat.  

În prima conferinţă de presă din 2013, pe lângă marile proiecte pe care le are Consiliul Judeţean Dolj, Ion Prioteasa afirma că îşi doreşte foarte mult ca acest proiect să fie implementat cât mai repede de Guvernul Ponta pentru că de el depinde dezvoltarea judeţului. „Un drum expres sau o autostradă este o problemă care ne preocupă pe toţi. În acest moment trebuie să spunem foarte clar că regiunea Oltenia are nevoie, pentru dezvoltare, de câteva puncte de mare interes şi unul dintre ele este autostrada. Din fericire, premierul a preluat această problemă şi este foarte legat de zona Olteniei. A constatat şi el, pierzând ore întregi în coloane de maşini care de multe ori se întâmplă să se întindă pe kilometri întregi, cât de necesară este o autostradă care să lege Craiova de Piteşti. În plus, în luna mai vom avea podul de la Calafat, care va mări fluxul de circulaţie. Eu am convingerea că acest lucru se va realiza. Vreau să fac o scrisoare către toţi parlamentarii de Dolj, indiferent de culoarea politică, pentru a-i anunţa de câteva puncte mari pe care le are judeţul Dolj. De asemenea, la începutul lunii viitoare ne vom întâlni toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din regiunea Oltenia pentru a identifica aspectele importante din această regiune”, declara, în primele zile ale anului 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Victor Ponta a afirmat încă o dată că pe lista proiectelor de investiţii prioritare se numără autostrăzile Bucureşti – Braşov şi Piteşti – Craiova şi că ele vor fi implementate în parteneriat public-privat. Premierul Ponta a anunţat că, până la sfârşitul lunii februarie, ministrul Dan Şova trebuie să prezinte un dosar care va  include costurile proiectelor, termenele de realizare şi garanţiile care trebuie acoperite de stat.