Tragedie în Podari: Un mort şi un rănit după ce o placă din beton s-a prăbuşit peste ei

1
380

Tragedie în comuna doljeană Podari! Un tânăr de 18 ani, din localitate, şi-a pierdut viaţa, iar un altul, în vârstă de 15 ani, a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu multiple fracturi, după ce o placă din beton, de la o clădire dezafectată, s-a prăbuşit peste ei. Din primele verificări ale poliţiştilor, se pare că cei doi căutau fier vechi prin clădirea respectivă.

Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 14.30, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru a scoate o persoană prinsă sub o placă din beton. La faţa locului – o clădire dezafectată, fost han, de pe raza comunei Podari – au fost trimise mai multe autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, SMURD şi Descarcerare, pompierii reuşind să-l scoată foarte repede pe un tânăr de 15 ani, care a fost rănit la picioare şi la bazin.

S-a stabilit ulterior că era vorba despre Florin Cătălin Grămadă, de 15 ani, din Podari. Sub placă a fost prins Mihai Iulian Vieru, de 18 ani, şi, după mai bine de 45 de minute, cadrele ISU au reuşit să-l scoată, însă nu mai avea semne vitale. Potrivit poliţiştilor, din primele verificări se pare că cei doi tineri ajunseseră în clădirea respectivă căutând fier vechi pentru a-l putea valorifica ulterior. Au intrat în clădire şi nu se ştie cât timp au petrecut în interior, însă, la un moment dat, placa din beton care separă parterul de mansardă s-a prăbuşit peste ei.

„La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de prim ajutor şi descarcerare. Tânărul rănit a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, întrucât avea fracturi la nivelul picioarelor, iar pentru scoaterea celui de-al doilea de sub placa din beton s-a intervenit mai bine de 45 de minute. Din nefericire, când s-a finalizat operaţiunea, medicii au constatat că acesta nu mai prezenta semne vitale”, ne-a declarat ofiţerul de presă al ISU Dolj, mr. Florin Cocoşilă.

1 COMENTARIU

  1. Pacat…toate tragediile acestea in care sunt implicati majoritatea tineri se datoreaza guvernului nostru roman kare nea luat si ultima sansa de a trai de a supravietui.datorita saraciei care nea adus in pragul disperarii.azi a avut lok inmormantarea lui.sincere condoleante.

Comments are closed.