Ample operațiuni de găsire a unei tinere din Catane, răpită ieri, finalizate cu succes

0
842

Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast au fost sesizaţi, ieri, cu privire la faptul o tânără de 18 ani, din comuna Catane, a fost urcată cu forța într-un autoturism care a demarat în trombă spre Bistreț. Mai multe echipaje de poliţie și jandarmi au fost direcţionate la fața locului. S-a constituit rapid un colectiv de lucru format din oameni ai legii din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast şi Serviciului Investigații Criminale, în cauză fiind întocmit un dosar penal în care cercetările sunt desfășurate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertare în mod ilegal. De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice de căutare a tinerei, fiind vizionate imaginile surprinse pe camerele de supraveghere montate în Catane, fiind astfel identificat numărul de înmatriculare al autovehiculului folosit la săvârșirea faptei. Au fost instituite filtre rutiere pe raza întregului judeţ, pentru depistarea în trafic a mașinii.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii doljeni, în colaborare cu colegi din cadrul IPJ Argeș, au fost identificati doi tineri, de 21 și 29 de ani, din comuna Merişani, sat Vărzaru, județul Argeş, bănuiți că s-ar fi deplasat pe raza comunei Catane, la domiciliul tinerei pe care ar fi urcat-o cu forța într-un autovehicul în care se mai aflau alţi trei bărbaţi. Astăzi, polițiști din cadrul IPJ Olt au depistat în trafic, în Slatina, autoturismul în care se afla tânăra care a fost preluată de polițiștii doljeni și condusă la sediul poliției pentru audieri. Cei doi răpitori au fost depistaţi în comuna lor de domiciliu și aduși la sediul Poliției Municipiului Băilești, pentru cercetări.
Cercetările în această cauză sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertare în mod ilegal, urmând ca după administrarea probatoriului să fie luate măsurile legale care se impun.

Operațiunile s-au desfăşurat cu sprijinul polițistilor din cadrul IPJ Argeș, IPJ Olt și a jandarmilor de la IJJ Dolj și a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.