A murit ziaristul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al UZPR

0
824

Ziaristul Doru Dinu Glăvan, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani, la Reșița, orașul său natal, în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19, anunţă UZPR.
Doru Dinu Glăvan a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent la “Sportul popular”, viitorul „Gazeta sporturilor”. E angajat apoi cronicar sportiv al postului național de radio.
Din inițiativa sa a luat ființă, în 1995, la Reșița, Fundația Radio Caraș-Severin. Sub comanda sa, Radio Reșița ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului. Doru Dinu Glăvan era la al treilea mandat de președinte al UZPR, organizație pentru care a reușit să obțină statutul de „Uniune de creație de utilitate publică”.