Happy Halloween pentru Craiova, la Voluntari

0
528

FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-4

Au marcat: Martic 32 – aut. / Mihăilă 12, 20, Cicâldău 53, Ioniţă 75.

Stadion: ”Anghel Iordănescu”, spectatori: 1.000.

FC Voluntari: Mitrev – Leasă  (79 Căpăţână), Armaș (cpt.), Julio Rodriguez, Kocic – Signorelli (63 Papazoglou), Gorobsov, Laidouni – Cr. Costin (56 I. Gheorghe), Simonovski, D. Benzar. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: Rîmniceanu – C-tin. Nica, C. Achim, Borțoneanu.

Craiova: Laur. Popescu 8 – Martic 6, Bălașa 7, Tiago Ferreira 5, Vătăjelu 5 – Al. Ioniță 6, Cicâldău (cpt.) 7, Qaka 6 (79 Cosic) – Bărbuț 6, L. Nițu 5 (49 Koljic 5, 73 Bancu 7), Mihăilă 8. Antrenor: Victor Pițurcă. Rezerve: Pigliacelli – Baiaram, Mih. Roman, Zakaric.

Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş); Asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel) şi Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova); Rezervă: Cătălin Popa (Piteşti); Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) şi Ciprian Paraschiv (Iaşi).

 

Deşi campionatul rămâne prioritar pentru Victor Piţurcă, drumul cel mai accesibil către cupele europene pentru Craiova părea totuşi prin Cupa României. Palmaresul Ştiinţei pe stadionul „Anghel Iordănescu” era unul perfect, cu victorii în toate meciurile disputate acolo. Pe de altă parte, palmaresul oltenilor în Cupa României cu FC Voluntari era negativ, ilfovenii impunându-se în duelul direct din semifinalele de acum doi ani. Ambele formaţii au apelat la rotaţia primului 11 în Cupă, Piţurcă menţinându-l numai pe Cicâldău dintre titularii de drept. Prima repriză a fost a jucătorului cel mai prolific pe terenul de la Voluntari, Vali Mihăilă, care a marcat de două ori. Mihăilă are 4 goluri în acest sezon, toate pe arena „Anghel Iordănescu”, trei pentru Craiova, unul în meciul din campionat şi două în cel de Cupă, şi unul pentru naţionala lui Rădoi, în partida cu Irlanda de Nord. Prima reuşită a puştiului oltean a venit după o acţiune personală, în care a făcut şvaiţer apăararea ilfoveană şi a finalizat cu stângul, fără să se uite la poartă. Când Voluntariul echilibrase jocul, Mihăilă a marcat din nou, de această dată după o fază colectivă, declanşată de verticalizarea lui Martic, continuată cu assist de Bărbuţ. Trupa lui Bergodi a reintrat în meci după un gol la care erorile oltenilor s-au înlănţuit, bomboana pe colivă fiind autogolul lui Martic. Portarul Popescu mai avusese două intervenţii excelente până atunci, în faţa unei echipe a Voluntariului care nu a semănat deloc cu lanterna roşie a Ligii I.

În partea secundă, Piţurcă a apelat la Koljic pentru a închide jocul, dar bosniacul s-a accidentat din nou, când a încercat o foarfecă în careul advers. Oltenii au punctat totuşi devreme, din penalty. Tiago Ferreira a fost ţinut de tricou preţ de câteva secunde, la un corner, de Laidouni, iar Cicâldău nu a mai ratat de la punctul cu var, aşa cum făcuse în precedenta vizită la Voluntari. Abia intrat pe teren, Bancu a creat faza primului gol marcat de Ioniţă pentru Craiova. Oltenii îşi continuă parcursul impecabil la Voluntari, unde s-au impus de fiecare dată, ilfovenii având totuşi obiective mai importante în acest sezon decât Cupa României.