Vasile Blaga a fost achitat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă

0
38

Vasile Blaga a fost achitat, ieri, de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care a fost trimis în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă, sentinţa în cazul său nefiind definitivă.

Blaga Vasile

„Achită inculpatul Blaga Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Ridică sechestrul asigurător dispus în cursul urmăririi penale”, a decis, luni, Tribunalul Capitalei. Decizia poate fi contestată de procurori cu apel. La ultimul termen de judecată, procurorii au cerut condamnarea la închisoare cu executare şi interzicerea dreptului de a fi membru al unui partid şi de a avea funcţii publice.

         Vasile Blaga, fost senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie 2016 de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, cauza fiind trimisă instanţei supreme. Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a încheiat în luna decembrie 2016, iar dosarul nu a mai fost de competenţa ÎCCJ, fiind trimis Tribunalului Bucureşti.

         „În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale. Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro)”, susţin procurorii DNA.