Tânărul care a lovit cu capul în faţă un poliţist doljean, judecat în două judeţe

0
56

Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş care a lovit cu capul în faţă un poliţist doljean, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în stare de arest preventiv, pentru ultraj. Dosarul s-a înregistrat la Judecătoria Craiova, unde a intrat în camera preliminară. Însă Grigorie mai este inculpat într-un al doilea dosar, la Judecătoria Balş, unde a fost trimis în judecată alături de Cătălin Şerban, de 24 de ani, tot din Balş, tânărul care îl însoţea când l-a agresat pe poliţistul doljean, ambii fiind acuzaţi de tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Pe 21 septembrie a.c., cei doi au tâlhărit angajatul unui cazinou din Balş, de unde au fugit cu 4.500 lei, s-au urcat în BMW-ul înmatriculat în Franţa al lui Grigorie şi au pornit spre Craiova, numai că, la Pieleşti, au provocat un accident şi au fost prinşi. Ambii tineri sunt după gratii, unul în Dolj, iar cel de-al doilea în Olt.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, joi, 21 septembrie a.c., la ora 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din Pieleşti, despre faptul că un autoturism a ieşit de pe şosea şi i-a lovit maşina care era în faţa porţii. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti, aceştia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Iliuţă Grigorie, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin George Cepoi, provocându-i leziuni serioase. Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind audiaţi pe tot parcursul zilei de joi, mai ales că, înainte de a ajunge în Dolj, comiseseră o tâlhărie la un cazinou din Balş, în aceeaşi noapte. Grigorie a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, vineri, 22 septembrie fiind arestat pentru 30 de zile, iar Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei.

Au dat atacul la un cazinou din Balş

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş au anunţat, la momentul respectiv, că: „Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că în noaptea de 20/21.09.2017 inculpatul Şerban Cătălin împreună cu un alt inculpat major (n.r. Adrian Iliuţă Grigorie) au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4500 lei din incinta cazinoului SC INTERGALACTIC JAKPOT SRL. Prin încheierea din data de 22.09.2017 a Judecătoriei Balş s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.09.2017. În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale şi stabilirii răspunderii judiciare”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Iliuţă Grigorie pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 12 octombrie a.c., ulterior fiind menţinută arestarea preventivă a lui Grigorie.

Câteva zile mai târziu, mai exact pe 16 octombrie a.c., la Judecătoria Balş s-a înregistrat dosarul în care Cătălin Şerban şi Adrian Iliuţă Grigorie au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, judecătorii olteni menţinându-l în arest preventiv şi pe Şerban. În ambele cazuri dosarele au intrat în camera preliminară, urmând să fie analizate de judecătorii craioveni, respectiv olteni, iar Grigorie va face naveta între cele două instanţe.