Pistolarul din fast-food de la Filiaşi, 8 luni de închisoare cu suspendare

0
113

Magistraţii Judecătoriei Filiaşi au pronunţat sentinţa în cazul  scandalului cu împuşcături petrecut în noiembrie 2012 într-un fast-food din Filiaşi. Cătălin Eduard Pîrvulescu, craioveanul care a tras cu pistolul, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, iar victima sa, Costinel Cosmin Tudorică, a primit un an de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Sentinţa, pronunţată la jumătatea acestei luni, nu este definitivă, ambii tineri declarând deja recurs.

Scandalul s-a petrecut în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2012, în jurul orei 3.00. Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în timp ce se afla într-un local din Filiaşi, Costinel Cosmin Tudorică, de 28 de ani, din localitate, deranjat de faptul că un bărbat de la masa vecină, Marin Popa, de 47 de ani, din comuna Vişina Nouă, judeţul Olt, vorbea foarte tare, s-a ridicat, s-a dus la el şi l-a lovit cu pumnul ca să-l facă să tacă. Văzând asta, un alt tânăr, de la masa celui pocnit, Cătălin Eduard Pîrvulescu de 26 de ani, din Craiova, a scos pistolul cu bile de cauciuc marca “Mauser – Werke”, pe care îl avea la el şi l-a împuşcat pe Tudorică în abdomen, după care a părăsit fast-food-ul.

„La aproximativ 15 minute după incident, tânărul care a tras cu pistolul s-a prezentat singur la sediul Poliţiei din Filiaşi, unde a predat şi arma, pe care s-a stabilit că o deţinea legal. Victima a ajuns la spital cu plagă abdominală prin împuşcare, iar autorul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind introdus în arest”, declarau la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Dolj.  N-a scăpat nici Tudorică. Poliţiştii au reţinut în sarcina sa că el a pornit tot incidentul, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire şi alte violenţe.

În decembrie 2012 cei doi tineri au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă neletală fără drept, Pîrvulescu fiind eliberat din arest pe 20 decembrie 2012.

După aproape un an de proces, pe 16 octombrie a.c., Judecătoria Filiaşi a pronunţat sentinţa în cauză. Astfel, Cătălin Eduard Pîrvulescu a fost condamnat la 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, o lună închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, pedepsele fiind contopite în cea mai grea, de 8 luni închisoare. Instanţa i-a scăzut din pedeapsă durata arestării preventive de pe 25.11.2012 până pe 20.12.2012 inclusiv şi a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 8 luni.

Costinel Cosmin Tudorică, zis “Banană cel Mic”, a primit un an de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi 6 luni închisoare pentru vătămare corporală, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de un an închisoare, care a fost suspendată condiţionat pe durata termenului de încercare de 3 ani.

În plus, Tudorică trebuie să achite 15.000 lei cu titlu de daune morale lui Marin Popa şi 1.714,83 lei, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar Pîrvulescu trebuie să-i plătească 5.000 lei, cu titlu de daune morale lui Tudorică, instanţa dispunând şi confiscarea pistolului lui Pîrvulescu. Dat fiind faptul că hotărârea Judecătoriei Filiaşi nu este definitivă, ambii tineri au declarat, la începutul acestei săptămâni, recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.