Şomeri şi angajatorii craioveni, la masa dialogului

0
487

Persoanele fără un loc de munca din Craiova, au astăzi posibilitatea să intereacţioneze cu angajatorii, în cdrul acţiunii “Dialogul Muncii”, organizată de Asociţia Şanse Egale pentru Fiecare. Întâlnirea dintre reprezentanţii angajatorilor şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă are loc între orele 10.00 – 12.00 la sediul Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova, situat pe B-dul Decebal, nr.83.

Meseriile pentru care societăţile participante la eveniment caută angajaţi sunt: agent vânzări, agent asigurări, operator ghişeu, agent marketing. Evenimentul iniţiat şi organizat de Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova în cadrul proiectului “Munca pe primul loc” se desfăşoară lunar în localităţi diferite din judeţele Olteniei şi Munteniei. “Dialogul Muncii” reprezintă oportunitatea angajatorilor şi şomerilor de a se întâlni faţă în faţă, de prezentare a societăţilor şi locurilor de muncă disponibile şi de susţinere a unor interviuri, activitate finalizată, în cele mai multe cazuri, cu angajarea persoanelor fără un loc de muncă.

Cum se întâmplă lucrurile la „Dialogul Muncii”? Angajatorii vin cu oportunităţi concrete, dar sunt încurajate şi discuţiile libere legate de ceea ce caută un angajator la un candidat sau cum trebuie să se prezinte un candidat la un interviu de angajare. Exerciţiul este util şi de o parte şi de alta, pentru ca la final angajatorul să-şi formeze profilul candidatului potrivit pentru postul disponibil, iar candidatul să treacă de provocarea interviului pentru a se putea prezenta mai bine în momentul în care se va participa la unul real. Angajatorii pleacă de la eveniment cu CV-urile solicitanţilor şi, în cazul în care vor apărea în firmă posturi după o lună, două de la întâlnire, apelează acestea. «„Dialogul Muncii” reprezintă oportunitatea angajatorilor şi şomerilor de a se întâlni faţă în faţă, de prezentare a societăţilor şi locurilor de muncă disponibile şi de susţinere a unor interviuri, activitate finalizată, în cele mai multe cazuri, cu angajarea persoanelor fără un loc de muncă», precizează Tania Levcenco, manager Relaţii cu comunitatea în cadrul ASEF Craiova

 

Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova a fost înfiinţat la începutul anului 2011 în cadrul proiectului “Munca pe primul loc” şi îşi propune să sprijine un număr de 3.000 de şomeri (inclusiv persoane inactive) din regiunea SV Oltenia, prin oferirea de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere precum şi de servicii de formare profesională.

 

Casetă 1:

Asociaţia „Şanse Egale pentru Fiecare” Craiova a luat fiinţă în 2002, iar din 2010 implementa, împreună cu partenerii săi – Tinguely International BV, Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii Craiova şi Institutul Social Oltenia – proiectul “Munca pe primul loc”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni”! Axa prioritară 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.