Minor turc, depistat de poliţiştii de frontieră români, ascuns în portbagajul unei maşini

0
186

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un minor, cetăţean turc, în vârstă de aproximativ 2 ani, ascuns în portbagajul unui autoturism. Autovehiculul era condus de un cetăţean german de origine turcă, care a declarat că este unchiul copilului.

În data de 30.08.2023, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean german de origine turcă, în vârstă de 50 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Germania. Împreună cu șoferul mai călătoreau, ca pasageri, un alt adult, cetățean turc și doi minori, cetățeni germani.

Cu ocazia controlului de frontieră, în portbagajul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns sub bagaje, un copil în vârstă de 2 ani. Cu privire la cele constatate, conducătorul autoturismului a prezentat paşaportul minorului, a declarat că acesta este nepotul său și intenționa să se deplaseze cu el în Germania. Întrucât minorul nu deținea viză de intrare pe teritoriul Uniunii Europene, bărbatul l-a ascuns în portbagaj.

Având în vedere aspectele constatate, în baza Protocolului româno-bulgar, cei în cauză au fost preluați de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.