Universitatea Craiova l-a achiziţionat pe Alexandru Creţu

0
1095

Universitatea Craiova a anunţat că l-a transferat pe Alexandru Creţu (29 de ani), jucător dat afară recent de FCSB.  Universitatea Craiova i-a oferit un contract pe 3 ani, cu un salariu lunar de 10.000 de euro, el urmând să preia tricoul cu numărul 14.

„Alexandru Crețu a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe o perioadă de 3 ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Campion al Sloveniei cu Maribor, noul nostru fotbalist va purta tricoul cu numărul 14. Succes în familia alb-albastră, Alex!” este anunţul Universităţii Craiova.

Alexandru Creţu este al şaptelea jucător adus în vara aceasta de Universitatea Craiova, după portarii Lazar şi Rusu, fundaşii Găman şi Conte şi mijlocaşii Houri şi Mărieş. În total, oltenii au cheltuit pe transferuri 300.000 de euro, iar prin vânzarea lui Cicâldău în conturile clubului au intrat 6,5 milioane de euro.

Alexandru Creţu, care poate juca stoper şi mijlocaş la închidere, are şi 4 selecţii în naţionala României. Ultima prezenţă a fost în meciul de la Erevan, cu Armenia, când Creţu a intrat în minutul 81, la 2-1 pentru tricolori şi a greşit la cele două goluri prin care gazdele au întors rezultatul, pe final. În acest sezon, Creţu a fost adversarul Universităţii Craiova şi a comis două faulturi clare în careu asupra lui Gustavo, în urma cărora însă nu s-a dictat penalty. În 94 de meciuri pentru Maribor, Creţu a acumulat 5 goluri şi 6 pase de gol, în timp ce pentru Olimpija Ljubljana a acumulat 25 de meciuri, reuşind 2 goluri şi un assist.

Pavel Badea a declarat că nu este utilă venirea moldoveanului în Bănie. „Pe poziția lui sunt jucători extrem de importanți cu o concurență acerbă. Avem patru jucători care pot juca oricând titulari. La închidere, la fel, avem jucători importanți. Nu este utilă aducerea lui, dar este o decizie pe care o ia antrenorul împreună cu patronul”, a spus Pavel Badea, la Pro X.