Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Planul de redresare economică este unul dintre cele mai importante regulamente la care vom lucra în această toamnă

0
283
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu s-a întors la Bruxelles, unde și-a reluat activitatea parlamentară, iar planul de redresare economică este unul dintre cele mai importante regulamente la care va lucra în această toamnă, alturi de ceilalți deputați europenei.
Propunerea Comisiei Europene, în valoare de 750 miliarde euro, a fost aprobată în Consiliul European și acum urmează negocierea cu Parlamentul European. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu susține că va fi o negociere destul de complicată, atât pentru că PE solicită prevederi care urmăresc rezultatele concrete și mai multe fonduri, cât și pentru că lucrăm sub presiunea timpului deoarece acest raport trebuie finalizat până la finalul anului. “Lucrez acum la amendamente prin care voi propune introducerea unor programe europene care să vină în sprijinul acelor sectoare foarte importante pentru noi, precum Dunărea, turismul sau industria aeronautică. Regula de acum este ca fiecare stat să depună un plan prin care să explice cum sunt cheltuiți acești bani, însă eu cred că avem nevoie de programe europene prin care statele să fie obligate să investească parte din aceste fonduri în anumite sectoare.
Vă dau exemplu Dunărea. Dacă doar un stat membru va investi, așa cum este cazul României nu este suficient pentru ca Dunărea să fie navigabilă. Pentru a avea efecte economice benefice trebuie să investească toate statele pe al căror teritoriu curge Dunărea. Coordonarea Comisiei este necesară în anumite sectoare economice astfel încât să avem programe comune de investiții”, a explicat Marian Jean Marinescu, pe pagina sa de facebook.