„Fii activ vara prin sport!”

0
306

sportFacultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii din Craiova desfăşoară, în perioada 27 august 2017 – 10 septembrie 2017, Şcoala de vară „Fii activ vara prin sport!”, unul dintre cele şapte proiecte câştigate de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învăţământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Liceele partenere ale Şcolii sunt: Liceul cu Profil Sportiv „Petrache Trişcu” (Craiova), Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” (Băileşti), Colegiul Naţional Pedagogic „Ștefan Odobleja” (Severin), Colegiul Economic „Virgil Madgearu” (Târgu Jiu).

Școala de vară se desfăşoară pe parcursul a 16 zile. Elevii vor avea cursuri de vară în educaţie fizică, sport şi kinetoterapie, vor participa la activităţi sportive în campus, vor fi implicaţi în organizarea unor evenimente de profil şi vor colabora chiar şi cu diverse organizaţii nonguvernamentale. Vor participa la ateliere de lucru pentru dezvoltarea personală (comunicare, adaptabilitate, încredere şi stima de sine), dar şi la ateliere de antreprenoriat,  auto-ocupare şi leadership.

Pe lângă activitatea şcolară, cursanţii vor vizita organizaţii relevante în domeniu din Craiova, se vor familiariza cu cerinţele potenţialilor angajatori din domeniul educaţiei fizice şi sportului/kinetoterapiei şi de a se conecta la exigenţele actuale din domeniu (cluburi sportive, săli de dans, centre de recuperare).

Elevii sunt cazaţi în Campusul Universităţii din Craiova. Ei vor putea descoperi oferta educaţională a Universităţii, logistica şi facilităţile pe care le au la dispoziţie ca studenţi ai acestei instituţii, astfel încât, la final, să fie mai informaţi şi mai pregătiţi pentru etapa de acumulare şi studiu intens asociată mediului universitar şi care constituie doar primul pas în obţinerea excelenţei în profesie.

Manager de proiect,

Conf. univ. dr. Germina Cosma