Arest prelungit pentru fraţii implicaţi în crima din Craioviţa Nouă

0
290

Fraţii Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, acuzaţi de uciderea unui tânăr în cartierul craiovean Craioviţa Nouă, au fost menţinuţi în arest preventiv, în baza hotărârii de marţi, 29 august a.c., a Tribunalului Dolj. Cei doi, trimişi în judecată pentru omor, lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, vor ajunge la instanţă şi săptămâna viitoare, pe 4 septembrie a.c. fiind stabilit primul termen de judecată în cauză.

tribunalCraiovenii Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, acuzaţi că l-au omorât pe Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, de 20 de ani, tot din municipiu, în cartierul Craioviţa Nouă, rămân în spatele gratiilor. Asta după ce, marţi, 29 august a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au menţinut măsura arestului preventiv faţă de amândoi: „Menţine măsura arestului preventiv cu privire la inculpaţii Teodorescu Luigi şi Teodorescu Gabriel, măsură dispusă prin încheierea nr. 305 din data de 07.12.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Cheltuielile judicare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 29.08.2017”.

Au abandonat victima în stradă şi au fugit

Reamintim că pe 29 martie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe fraţii Luigi şi Gabriel Teodorescu, pentru crima din noaptea de 5 spre 6 decembrie 2016, din Craioviţa Nouă, în sarcina fiecăruia fiind reţinută infracţiunea de omor, la care se adaugă lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Faţă de Luigi Teodorescu se începuse urmărirea penală pentru complicitate la omor, însă procurorii, în baza probelor strânse, au hotărât să-i schimbe încadrarea juridică a faptei, reţinând şi la el infracţiunea de omor, la care a fost coautor, victima fiind Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, în vârstă de 20 de ani. Discuţiile între tineri au ponit de la relaţiile fiecăruia cu o fată „Bianca”. În seara de 5 decembrie 2016, Fieraru l-a sunat pe Luigi Teodorescu pentru a-i reproşa atitudinea sa faţă de „Bianca”, iar discuţiile au degenerat, cei doi adresându-şi reciproc injurii. În acest context, victima a insistat să se întâlnească cu Luigi pentru a tranşa acest diferend. Fiecare şi-a luat „întăriri”, mai mulţi prieteni şi rude, cele două grupuri ajungând în dreptul Poştei din Craioviţa Nouă cu mai multe maşini, în jurul orei 1.45 – 2.00. După ce Gabriel Teodorescu a lovit un tânăr cu mânerul unui cuţit în cap, o parte dintre susţinători au fugit, concomitent fiind lovit şi Antoni Ionuţ Fieraru (cel mai probabil cu mânerul de la cuţitul de panoplie). Tânărul a fugit către bulevardul Tineretului, urmărit îndeaproape de fraţii Teodorescu, care l-au prins când a ajuns lângă gardul despărţitor dintre benzile de circulaţie ale bulevardului Tineretului şi au început să-l lovească simultan, Fieraru apărându-se cu braţele.

Şi-a pierdut şi ochelarii, astfel că, au mai reţinut anchetatorii în rechizitoriu, „profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta, fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un al doilea cuţit pe care îl avea asupra sa (având lama rabatabilă de aproximativ 18 cm lungime şi 3 cm lăţime), dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore, cauzându-i leziuni traumatice care i-au produs în scurt timp decesul”. Cei doi fraţi au abandonat victima în stradă, au plecat în Drăgăşani, judeţul Vâlcea, unde locuia o rudă şi au ascuns acolo cuţitul folosit la uciderea lui Fieraru, însă la revenirea în Craiova au fost prinşi şi arestaţi preventiv, de atunci fiind în spatele gratiilor.

Primul termen de judecată în dosar este stabilit la Tribunalul Dolj săptămâna viitoare, mai exact pe 4 septembrie a.c.