Învăţământul doljean, motiv de dispută în Consiliul Judeţean

8
305

Şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Judeţean Dolj a fost una aprinsă. Subiectul disputei care a pornit între consilierii judeţeni este unul de actualitate – şi anume învăţământul doljean şi modul în care conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj coordonează şi verifică activitatea şcolilor din judeţ. Este cunoscut faptul că aproape jumătate din managerii unităţilor de învăţământ au fost schimbaţi, motivul nefiind făcut cunoscut până în acest moment. Ba chiar noile numiri sunt ţinute în continuare “sub cheie”, numele multora dintre directorii care îşi vor prelua funcţiile începând cu 1 septembrie a.c. rămânând în continuare o enigmă pentru mulţi.

Când pe ordinea de zi a venit rândul unui proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Şcolii Speciale “Sfântul Vasile”, unitate finanţată de Consiliul Judeţean Dolj pe anul 2012, consilierul judeţean Ştefan Stoica a considerat că este momentul oportun să-i ceară o explicaţie inspectorului şcolar general Georgică Bercea Florea, cu privire la schimbările manageriale care au avut loc în învăţământul doljean.

«Tot timpul Consiliul Judeţean Dolj a sprijinit şcolile speciale, aşa cum este şi „Sfântul Vasile” sau Centrul „Bethoven”. De fiecare dată am fost alături de conducerea acestor instituţii şi consider că am făcut un lucru exemplar. Acum, că în rândul nostru se află şi inspectorul şcolar general, Georgică Bercea Florea, vreau să ne explice care este raţiunea dumnealui de a fi schimbat directorii acestor şcoli speciale, cu atât mai mult cu cât sunt finanţate de Consiliul Judeţean Dolj. Pentru că până acum nu am auzit ca vreun consilier sau cineva din executiv să nu fie mulţumit de aceşti manageri.  De asemenea, vreau să-l întreb pe domnul Bercea care este raţiunea dumnealui de a se lăuda că a schimbat peste jumătate din directorii unităţilor de învăţământ din Dolj şi din municipiul Craiova», a spus consilierul judeţean Ştefan Stoica.

“Inspectorul şcolar general nu s-a deplasat în teritoriu”

Mai mult, Stoica i-a bătut obrazul inspectorului şcolar general Georgică Bercea Florea pentru că nu a mers pe teren pentru a verifica stadiul lucrărilor de pregătire a  unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar. “Vreau ca domnul Bercea să ne spună care a fost experienţa profesională care l-a recomandat pentru a ocupa această funcţie de inspector şcolar general. Ştim doar că a fost adjunct pe vremea doamnei Lelioara, atunci când învăţământul s-a politizat excesiv. Nu am văzut din partea dumnealui să aibă o poziţie publică în ceea ce priveşte lipsurile, pentru că tot începe noul an şcolar. Inspectorul şcolar general nu s-a deplasat în teritoriu, deşi ar fi trebuit să pregătească foarte bine noul an şcolar, să vadă dacă sunt necesare reparaţii curente, dacă s-au igienizat şcolile. Sunt foarte multe probleme pe care domnul Bercea nu le-a punctat, dar a punctat schimbarea acestor directori din aceste instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, precum şi a unităţilor de învăţământ din Craiova, unele care au avut rezultate remarcabile. Să nu uităm că domnul Bercea este profesor de Istorie la liceul de la Malu Mare, care, din păcate a avut procent de promovare zero la Bacalaureat”, a mai spus consilierul judeţean Ştefan Stoica.

Georgică Bercea nu vrea să dea explicaţii

Vizibil deranjat de modul în care a fost luat la întrebări, inspectorul şcolar general, Georgică Bercea Florea, a spus că nu vrea să dea explicaţii cu privire la modul în care au fost schimbaţi directorii unităţilor de învăţământ din Dolj şi din Craiova. “Nu voi încerca să dau explicaţii, nu de alta, dar nu este de competenţa domnului Ştefan Stoica să-mi ceară astfel de explicaţii în şedinţa Consiliului Judeţean. Dacă are ceva de solicitat, l-aş ruga să o facă în scris către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Mai mult decât atât, aş vrea să spun că în ceea ce priveşte începutul de an şcolar nu trebuie să îi dau explicaţii atunci când plec în teritoriu şi nici să-i prezint agenda pe care o are inspectorul şcolar general. În ceea ce priveşte conducerea unităţilor şcolare, nu s-a făcut altceva decât s-au respectat întocmai Legea învăţământului şi metodologiile aflate în vigoare. Mai mult nu cred că trebuie să explic”, a replicat inspectorul şcolar general, Georgică Bercea Florea.

 

8 COMENTARII

 1. DIRECTORII AU FOST SCHIMBATI POLITIC BERCEA A EXECUTAT ORDINELE DE LA PARTID
  CUM VA EXPLICATI CA FARA SA VIZITEZE VREO SCOALA SAU SA LE REPROSEZE CEVA DIRECTORILOR NU LI SA PRELUNGIT MANDATUL.
  AU FOST ADUSI DIRECTORI DIN AFARA SCOLII FARA CONSULTAREA NIMANUI.
  DAR NU SE STIE PENTRU CIT TIMP
  RUSINE ISJDOLJ

 2. Rusine sa-i fie domnului G.Bercea! A facut toate aceste schimbari de directori, fix in legea lui si a celor care l-au numit mare inspector. Acest individ nu este interesat de binele copiilor si al comunitatii, ci pentru a multumi intr-un fel sau altul pe niste frustrati,incompetenti si escroci.
  A numit directori pe unele/unii care habar nu au de management, nici macar nu sunt cadre titulare in acele scoli, nu stiu nimic despre acele comunitati si pe deasupra, individele/indivizii au venit cu pretentii pentru a fi felicitati de profesorii din acele scoli.NESIMTITI/ NESIMTITE!!! Consiliile profesorale si de administratie ale acelor scoli au fost intrebate daca vor sa lucreze sub conducerea acestor directori numiti de Bercea? De ce nu s-au facut sedinte cu toti profesorii din scoala,iar din colectivul respectiv sa fi fost ales un coleg capabil sa menegerieze scoala?

 3. Vai de mama lor de directori si inspectori!Numai unul si unu!Se alege praful de scoala doljeana.Uitati-va la ei, studiati-i si convingeti-va!Toate in timp.

 4. Trebuie sa nu mai comentati aiurea. Cand PDL-ul a schimbat inspectorii si directorii nimeni nu a zis nimic. D-nul Stoica are trebui sa ii ceara explicatie fostilor inspectori – Motateanu care cara cat putea de la multi, d-na Jianu de la personal, etc. Sa ii fie rusine lui si celor de la PDL. Pe ei ce experienta personala ii recomanda sa ocupe acele locuri. Motateanu a fost pusa stie ea de cine, a fost impusa.

 5. Nu se petrece nimic nou sub soare! toti acesti directori, ABIA ACUM,schimbati TREBUIAU sa plece odata cu Boc si RZV! ei stiu prea bine cat au politizat,cata rusine au adus invatamantului, cat nu aveau ce cauta in scolile in care au fost pusi de PDL-istii care au schimbat TOTI directorii intr-o zi…Unii pe cate cadavre sau urcat in timpul PD-ului…SA PLECEEE…

 6. Trebuia sa se continue obligatoriu cu directorii pusi de PDL.S-a uitat ,ca in octombrie 2009,Diana Busoi a schimbat in 3 zile 91 de directori. Atunci ce a fost?

 7. Aoleo Stoica dar ce ai facut de nu ai cerut explicatii fostilor inspectori si fostilor directori, dar de ei erau de la PDL. De ani de zile acesti jnapani au mancat invatamantul doljean. Nu te bagau in nici o comisie daca nu cotizai la ei.

Comments are closed.