Contractul managerului Filarmonicii „Oltenia”, Gabriel Marciu, a fost reziliat

0
331

În urma desfăşurării, în această lună, a celor două etape ale evaluării finale a managementului la Filarmonica „Oltenia” din Craiova – analiza raportului de activitate şi susţinerea acestuia, în cadrul unui interviu –, managerul Gabriel Marciu a fost notat cu 6,76.

„Rezultatul final este nesatisfăcător, motiv pentru care membrii comisiei de evaluare au recomandat rezilierea contractului de management”, se precizează într-un raport care s-a aflat, ieri, în faţa consilierilor locali, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal Craiova. Care au şi votat, de altfel, aprobarea rezultatului final al evaluării, doar şase dintre ei declarându-se „împotrivă”. Ca urmare, contractul managerului Gabriel Marciu – aflat în funcţie din toamna anului 2009 – a fost reziliat.

Hotărârea este una cel puţin contradictorie, având în vedere că la evaluările anuale activitatea acestuia a fost apreciată, şi urmează a fi contestată în instanţă de Gabriel Marciu. «Anul trecut am primit peste 9,50 pentru managementul din anul 2010, iar în aprilie anul acesta, în urma procedurilor de evaluare pentru 2011, mi-a fost acordată nota 9,43, comisia recomandând continuarea managementului la Filarmonică, iar Consiliul Local Municipal Craiova aprobând. Cu toate acestea, la evaluarea finală din urmă cu câteva zile – care a vizat anii anteriori şi prima jumătate a lui 2012 – rezultatul a fost „nesatisfăcător”. Instanţa va fi însă cea care va hotărî pentru mai departe», a precizat Gabriel Marciu.

 

Tot în cadrul şedinţei de ieri a CLM Craiova s-a votat în unanimitate pentru continuarea contractului de management al lui Alexandru Stuparu la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi s-a aprobat Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării finale a managementului la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. Astfel, Constantin Enceanu este aşteptat pe 17 septembrie a.c. să-şi depună la sediul Primăriei raportul de activitate, iar pe data de 27 a aceleiaşi luni să-l susţină în cadrul unui interviu. Comisia îi va avea în componenţă, alături de un consilier local, pe Antoniu Zamfir – manager la Teatrul Liric „Elena Teodorini”, şi pe Cezar Avram – directorul Institutului de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor”. Rezultatul îi va fi adus la cunoştinţă chiar a doua zi.