Fanii lui Mititelu au pătat chipul lui Sorin Cârţu, în centrul Craiovei

0
596

După ce i-au vandalizat casa şi sediul firmei lui Sorin Cârţu cu mesaje obscene, suporterii echipei lui Adrian Mititelu au atentat şi la muralul cu chipul lui Sorinaccio, realizat acum 2 zile în centrul Craiovei, în parcul din Piaţa „William Shakespeare”, lângă Teatrul Naţional din Bănie, aruncând cu vopsea pe pictură.

Muralul îi aparţine unui tânăr profesor de la Liceul de Artă „Marin Sorescu”, cel care a pus în practică ideea fanilor Universităţii Craiova, care s-au implicat sufleteşte şi financiar în acest proiect.

Sorin Cârţu este golgheterul Ştiinţei din cupele europene, cel care a cucerit titlul cu Universitatea Craiova ca jucător şi antrenor şi se află aproape de a şi-l adjudeca şi din postura de preşedinte. Campania de imortalizare a chipurilor legendelor Ştiinţei a demarat anul trecut, când, la un an de când Ilie Balaci a dispărut dintre noi, imaginea sa a fost zămislită pe un perete de pe strada Unirii, în apropiere de Piaţa „Mihai Viteazul”.

Sorin Cârţu se declara impresionat de iniţiativa fanilor Ştiinţei, de a realiza acel mural, şi spunea că în curând o să-şi tatueze sigla Universităţii Craiova:

„E o inițiativă de remarcat și entuziasmantă pentru noi, cei care suntem în viață. Îmi pare rău că Ilie nu a putut să se bucure de pictura cu el. Ce am realizat cu „Craiova – Maxima” a fost de mare impact, lumea încă trăiește cu amintirea noastră. Pictura este după acea fotografie de pe cardul Panini.  Merită elogiată de toată lumea această lucrare și apreciată de tot orașul.Eu o să-mi fac un tatuaj cu leul de pe stema Universității Craiova”.