Alb-albaştrii, conştienţi că n-au look de play-off

0
345
Foto: ucv1948.ro

Gardoş şi Mangia au admis că echipa joacă prost, dar nu au identificat şi cauzele, iar sezonul ar putea fi compromis dacă nu se vor aduce jucători de valoare şi nu se va schimba antrenorul

Universitatea Craiova a avut lipsuri şi în sezonul trecut, iar ele trebuiau remediate în vară dacă se dorea un salt calitativ, însă strategia conducătorilor echipei a slăbit şi mai mult lotul, iar jocul şi rezultatele au confirmat acest lucru. Ce s-a întâmplat în acest debut de sezon nu este o surpriză. Exprimarea echipei nu a fost grozavă nici în play-off-ul trecut, iar consecinţele perioadei de mercato din vară se manifestă pregnant în partidele actualei stagiuni. Practic, jucători care rar prindeau puţine anul trecut, precum Burlacu sau Glavina, sau unii care evoluau la echipa a doua, în Liga a III-a, precum Mihăilă, acum ar trebui să-i substituie pe Băluţă sau Gustavo. Conducătorii echipei pot fi acuzaţi de rea voinţă, fiindcă au slăbit lotul, iar antrenorul poate fi acuzat de gestionarea proastă a perioadei de pregătire şi este responsabil pentru jocul echipei. Să fim înţeleşi, lotul este modest, dar nu este sub cel al lui Dinamo , Sepsi, etc, iar aceste echipe etalează un fotbal superior celui prestat de băieţii lui Mangia, care nu au reuşit să marcheze în primele trei meciuri ale sezonului. La o scurtă radiografie a ocaziilor clare, Craiova a avut o şansă mare de gol cu CFR şi alte două cu Iaşi, toate create de Mitriţă, şi niciuna contra lui Sepsi. Apelurile la calm şi răbdare ale italianului nu au avut efect după prestaţia jalnică de la Sf. Gheorghe, fanii având reacţii vehemente după acest meci pe pagina oficială de facebook a clubului. Devis Mangia nu avea cum să nu admită evoluţia penibilă a echipei pe care o antrenează. „Am făcut un meci prost, iar când o echipă are o asemenea prestaţie pierde. Nu sunt foarte multe de spus, am jucat rău şi rezultatul este normal. E clar că avem o problemă la finalizare. Nu sunt supărat pe jucători, asta a fost azi. Trebuie să ne recuperăm şi să încercăm să facem lucruri mai bune decât am făcut azi. Trebuie să încercăm să îmbunătăţim jocul, nu este vorba de criză. Mesajele mele la adresa conducerii nu le voi spune în faţa camerelor TV. Dacă voi avea ceva de spus, legat de transferuri, o voi face în birou. E normal să fim criticaţi de suporteri, ei trebuie să spună ceea ce gândesc” a declarat italianul. Mangia a avut grijă să-şi aglomereze staff-ul, care riscă să nu încapă pe banca de rezerve, însă de lot nu prea s-a preocupat şi a jucat cu ce i-a rămas la dispoziţie. Atât Eugen Neagoe, cât şi alţi oameni de fotbal au scos evidenţă că Universitatea nu ştia nici anul trecut să atace poziţional, bazându-se aproape exclusiv pe contraatac şi pe execuţiile unor jucători de clasă, iar acum situaţia este şi mai gravă, după cedarea unor jucători importanţi.

Florin Gardoş a avut şi el o evoluţie foarte slabă, iar la final a recunoscut că echipa a jucat prost, dar nu a identificat şi cauzele. „Ne-am prezentat lamentabil! Toţi, fără nicio excepţie. N-am avut prospeţime, n-am avut agresivitate, n-am avut nimic. Chiar n-a mers nimic. Nu ştiu ce se întâmplă. Sper să ne revenim. Trebuie să ne revenim, pentru că în ritmul ăsta nu prindem nici play-off-ul“.