Încă 30 de zile după gratii pentru ofiţerul şpăgar de la PMS Craiova

0
377

Comisarul-şef de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova, Marian Şerban, prins în flagrant de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în parcarea centrului comercial Auchan, în timp ce primea 1.000 de euro (a patra tranşă) din cei 5.000 de euro pe care îi ceruse unui bărbat pentru a-i facilita angajarea pe un post de conducător auto în cadrul unităţii, rămâne după gratii. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, vineri, 28 iulie a.c., propunerea procurorilor şi au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a inculpatului, respingând cererea acestuia de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

PMSMagistraţii de la Tribunalul Dolj au admis, vineri, 28 iulie a.c., propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a comisarului-şef Marian Şerban, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, ajuns după gratii pentru trafic de influenţă: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune prelungirea măsurii arestării preventivă a inculpatului Şerban Marian pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05 august 2017 până la data de 03 septembrie 2017 inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Şerban Marian. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar formulată de inculpatul Şerban Marian. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 28 iulie 2017”.

Reamintim că ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, l-au prins, pe 5 iulie a.c., pe Marian Şerban, în vârstă de 46 de ani, comisar-şef de penitenciare în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova, în timp ce primea suma de 1.000 euro de la un denunţător, pentru a-i facilita obţinerea unui post de conducător auto în cadrul penitenciarului. Potrivit comunicatului DGA, denunţătorul a povestit că, în perioada august 2016 – mai 2017, ofiţerul PMS Craiova i-a pretins suma de 5.000 euro, din care i-a şi dat 4.000 euro în trei tranşe (3.000 euro şi în două rânduri câte 500 euro), cu promisiunea că-i va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare (conducător auto). Dacă a văzut că nu s-a rezolvat nimic, doljeanul a decis să-l denunţe pe ofiţer şi le-a explicat ofiţerilor anticorupţie că urmează ca în perioada următoare să remită făptuitorului şi diferenţa de 1.000 euro, aşa cum îi ceruse. După flagrant, ofiţerul PMS Craiova a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, audiat, şi apoi reţinut de procurorul de caz pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv.