Craiova, fără vlagă, scoate un punct pe terenul FCSB

0
381

FCSB – Universitatea Craiova 1-1

Au marcat: Gnohere 62 / Băluţă 28.

FCSB:  Niţă – Enache, Bălaşa, Momcilovic, Junior Morais – Pintili (Larie 45), Ov. Popescu – Fl. Tănase, Teixeira (De Amorim 45), Man – Gnohere (D. Benzar 70).

Universitatea: Calancea – Dimitrov, Spahija (Rossi 76), Barthe, Tiago Ferreira (Kelic 77), Briceag – Screciu, Zlatinski – Gustavo, Băluţă, Mitriţă (Bancu 57). Antrenor: Devis Mangia.

Arbitru: Istvan Kovacs.mitrita fcsb

A mai trecut un meci fără ca Universitatea să bată FCSB în deplasare. A scos un punct, al doilea în faţa roş-albaştrilor de la revenirea în Liga I, dar în urma unei prestaţii triste, care retează sparanţe şi lasă loc nedumeririi, mai ales că în prima jumătate de oră Ştiinţa a făcut legea pe teren. Băluţă a şi concretizat dominarea, cu al treilea gol în tot atâtea meciuri ale campionatului, după ce Gustavo a interceptat o minge şi a pasat în profunzime, printre stoperii gazdelor. De aici înainte, Universitatea s-a stins treptat şi a scăpat norocos cu un punct de pe Arena Naţională, fiindcă repriza secundă a fost de-a dreptul ruşinoasă. Practic, alb-albaştri au trecut rar în jumătatea adversă şi au intrat în careul advers de 2 ori, şi atunci fără a crea pericol, pe final. În schimb, la poarta lui Calancea a fost asalt permanent, fructificat o singură dată, de Gnohere. Gol meritat cu vârf şi îndesat, ca dominare, dar plecat de la o fază în care arbitrul Kovacs a întors jocul, dictând aiurea un fault pentru gazde. S-a terminat 1-1, dar mai mândri au fost cei 1.000 de fani ai Ştiinţei de jocul favoriţilor de anul trecut, chiar dacă au pierdut cu 1-2, dar în urma unor erori majore de arbitraj.

Devis Mangia a pus căderea din repriza secundă pe seama oboselii, însă atunci ar fi trebuit să utilizeze jucători mai proaspeţi precum: Roman, Bărbuţ, Burlacu sau Mateiu. A debutat Tiago Ferreira, dar nici el nu a dus meciul până la capăt, soliicitând schimbarea pe final, epuizat fiind. După 3 etape, Ştiinţa are 5 puncte şi în runda viitoare joacă acasă cu Astra. Până atunci, joi, alb-albaştrii dispută la Milano returul cu AC Milan, din preliminariile Europa League.