Ştiinţa, victorie cu OFK Petrovac

0
279

Atacanţii Voinea şi Dragalina au punctat pentru echipa lui Lincar în meciul cu formaţia din Muntenegru

După ce a pierdut în faţa vicecampioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica, scor 0-1, Ştiinţa a întâlnit o altă echipă din ţara de pe malul Adriaticii, OFK Petrovac, locul 8 în ediţia precedentă a Prva Liga. În nocturnă, la Zlatibor, alb-albaştrii s-au impus cu 2-0, golurile fiind marcate de atacanţii Albert Voinea, în minutul 30 şi Dragoş Dragalina, în minutul 82. Fostul „pandur” a deschis scorul după ce a speculat ezitarea goal-keeper-ului advers la şutul de la 30 de metri al lui Ionuţ Stancu, în timp ce Dragalina a punctat în urma unei centrări a lui Bardu. Erik Lincar testează mai multe sisteme de joc în cantonamentul din Serbia, însă cu precădere a utilizat un 4-1-3-2, la fel ca şi în disputa de luni seara. Adversara Craiovei, OFK Petrovac, este înfiinţată în 1969 şi a evoluat în eşaloanele inferioare ale fostei Iugoslavii şi apoi ale Serbiei-Muntenegru. Din 2008 activează în prima ligă a Muntenegrului, iar cea mai bună performanţă a fost obţinută acum 3 ani, când a câştigat Cupa. La singura participare în Europa League a produs o mare surpriză, eliminând echipa cipriotă Anorthosis Famagusta. Stadionul echipei din Petrovac se află între  cele două plaje principale din staţiunea Petrovac, una dintre cele mai frecventate din Muntenegru, alături de celebra Budva. Arena „Pod Malim Brdom” (foto) are doar câteva sute de locuri şi este despărţită doar de o stâncă de mare, o degajare puternică putând trimite mingea în valurile Adriaticii. Campionatul Muntenegrului are un nivel destul de scăzut, asemănător cu cel din Liga a II-a din România, dar naţionala Crna Gora este cotată mai bine decât cea tricoloră. Astfel, echipa în care evoluează jucători precum Jovetic (Manchester City), Vucinic (Juventus), Savic (Fiorentina), Vukcevic (Karpaty Lvov) sau Delibasic (Rayo Vallecano) conduce grupa preliminară pentru Mondialul brazilian, cu 14 puncte, devansând naţionalele Angliei, Ucrainei sau Poloniei. De asemenea, Muntenegru este pe locul 28 în clasamentul FIFA, cu 5 poziţii în faţa naţionalei lui Victor Piţurcă. Pentru Universitatea Craiova urmează ultimul meci amical la Zlatibor, joi, împotriva echipei Borac Cacak, locul 7 în ediţia trecută a Ligii a II-a din Serbia.

Universitatea Craiova (prima repriză): Ionuţ Irimia – Marian Cârjă, Zoran Ljubinkovici, Bogdan Scarlat, Ionuţ Stancu – Adrian Ionescu – Claudiu Dragu, Gabriel Precup, Cristian Ganea –  Dragoş Dragalina, Albert Voinea.
Universitatea Craiova (repriza a doua): Bojan Brac – Ramses Gado, Zoran Ljubincovici (Bogdan Scarlat 73), Florin Pătraşcu, Gabriel Velcovici –  Florin Pârvu – Cristian Bardu, Gabriel Precup (Dragoş Dragalina 73), Daniel Opriţa – Adrian Sin, Răzvan Gorovei.