Pakistanez depistat la PTF Calafat încercând să intre în România cu documentele fratelui său

0
301

Poliţiştii de frontieră au depistat, la PTF Calafat, un cetăţean pakistanez în vârstă de 26 de ani, care a încercat să intre ilegal în ţară folosind paşaportul fratelui său. Acesta voia să ajungă în Germania, însă a fost returnat pe teritoriul bulgar.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat s-a prezentat, luni dimineaţa, pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca Citroen, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport pakistanez şi un permis de şedere în Germania.

La verificarea documentelor, echipa mixtă formată din poliţiştii de frontieră români şi bulgari a constatat că acestea aparţin altei persoane. Tânărul care a încercat să intre ilegal în ţară, dar şi documentele, au fost predate poliţiei de frontieră bulgare în vederea stabilirii identităţii reale a persoanei în cauză şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că persoana în cauză este cetăţeanul pakistanez Waqas H., în vârstă de 26 ani. Acesta a declarat că s-a folosit de documentele fratelui său cu scopul de a ajunge în Germania în căutarea unui loc de muncă.