Război în Ucraina: Joe Biden autorizează Kievul să lovească obiective din teritoriul rusesc

2
410

Joe Biden a dat undă verde Ucrainei să lovească ţinte de pe teritoriul rusesc, în regiunea Harkov, în anumite condiţii. Poziţia americană, în privinţa folosirii ATACMS sau a loviturilor în adâncime, în interiorul Rusiei nu s-a schimbat. ATACMS sunt rachete cu rază lungă de acţiune, furnizate de americani Ucrainei capabile să atingă distanţe de până la 300 km. Schimbarea poziţiei lui Joe Biden vine după lansarea ofensivei ruseşti asupra Harkovului.

2 COMENTARII

  1. Moș Biden,care nu conduce SUA ci e condus din umbră, îndreaptă lumea spre noaptea nucleară! Stârnind furia Rusiei, România poate fi ștearsă de pe harta lumii! Citez un jurnalist american:

    ,, Conferința de presă a președintelui Putin de miercuri în Uzbekistan ar fi putut fi cel mai neobișnuit și extraordinar eveniment din cariera sa politică de 24 de ani. După ce a abordat chestiunile constituționale legate de decizia președintelui ucrainean Zelensky de a rămâne în funcție după mandatul său de patru ani, Putin a făcut o declarație scurtă, dar tulburătoare, cu privire la planul NATO de a trage cu arme cu rază lungă de acțiune în ținte din interiorul Rusiei. Putin a precizat că Rusia va răspunde acestor atacuri și că țările care au furnizat sistemele de arme vor fi considerate responsabile. El a oferit, de asemenea, o descriere foarte detaliată a modului în care funcționează sistemele și a modului în care acestea necesită ca contractorii din țara de origine să fie implicați direct în operarea lor. Ceea ce este atât de remarcabil în comentariile lui Putin nu este faptul că ele aduc lumea mai aproape de o confruntare directă între adversarii cu arme nucleare, ci că el a trebuit să le reamintească liderilor politici din Occident că Rusia nu va rămîne și să le dea pumnul. sac. Iată o parte din ceea ce a spus Putin:

    În ceea ce privește grevele, sincer, nu sunt sigur despre ce vorbește secretarul general al NATO. Când era prim-ministru al Norvegiei, (aveam relații bune) și sunt sigur că nu suferea de demență pe atunci. Dacă vorbește despre atacul potențial al teritoriului Rusiei cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune, el, ca persoană care conduce o organizație politico-militar, deși este un civil ca mine, ar trebui să fie conștient de faptul că armele de precizie cu rază lungă de acțiune nu poate fi folosit fără recunoaștere spațială. Acesta este primul meu punct.

    Al doilea aspect este că selecția finală a țintei și ceea ce este cunoscut sub numele de misiune de lansare poate fi făcută numai de specialiști cu înaltă calificare care se bazează pe aceste date de recunoaștere, date tehnice de recunoaștere. Pentru unele sisteme de atac, precum Storm Shadow, aceste misiuni de lansare pot fi introduse automat, fără a fi nevoie să folosiți armata ucraineană. Cine o face? Cei care produc și cei care ar fi furnizat aceste sisteme de atac Ucrainei o fac. Acest lucru se poate întâmpla și se întâmplă fără participarea armatei ucrainene. Lansarea altor sisteme, cum ar fi ATACMS, de exemplu, se bazează și pe date de recunoaștere spațială, țintele sunt identificate și comunicate automat echipajelor relevante, care s-ar putea să nu-și dea seama în ce anume pun. Un echipaj, poate chiar un echipaj ucrainean, atunci pune în misiune de lansare corespunzătoare. Cu toate acestea, misiunea este întocmită de reprezentanți ai țărilor NATO, nu de armata ucraineană. Putin Preser în Uzbekistan , Kremlin

    Să rezumăm:

    Armele de precizie cu rază lungă de acțiune (rachete) sunt furnizate de țările NATO
    Armele de precizie cu rază lungă de acțiune sunt conduse de experți sau contractori din țara de origine
    Armele de precizie cu rază lungă de acțiune trebuie să fie legate de datele de recunoaștere spațială furnizate de SUA sau NATO
    Țintele din Rusia sunt furnizate și de datele de recunoaștere spațială furnizate de SUA sau NATO
    Ideea pe care Putin încearcă să o spună este că rachetele cu rază lungă sunt fabricate de NATO, furnizate de NATO, operate și lansate de contractori NATO, ale căror ținte sunt selectate de experții NATO folosind datele de recunoaștere spațială furnizate de NATO. În toate privințele, tragerea potențială a armelor de precizie cu rază lungă de acțiune către ținte din Rusia este o operațiune NATO-SUA. Astfel, nu ar trebui să existe confuzii cu privire la cine este responsabil. NATO este responsabilă, ceea ce înseamnă că NATO declară efectiv război Rusiei. Comentariile lungi ale lui Putin nu fac decât să sublinieze acest punct critic. Iată mai multe de la Putin:

    Deci, acești oficiali din țările NATO, în special cei cu sediul în Europa, în special în țările europene mici, ar trebui să fie pe deplin conștienți de ce este în joc. Ei ar trebui să țină cont de faptul că ale lor sunt țări mici și dens populate, ceea ce este un factor pe care trebuie să îl luați în considerare înainte de a începe să vorbească despre lovirea adânc în teritoriul Rusiei . Este o chestiune serioasă și, fără îndoială, urmărim asta cu mare atenție. Putin Preser în Uzbekistan , Kremlin

    Desigur, mass-media occidentală și-a concentrat toată atenția asupra paragrafului de mai sus, și din motive întemeiate; Putin afirmă ceea ce este evident: „Dacă atacați Rusia, vom riposta”. Acesta este mesajul de bază. Iată câteva dintre titlurile (isterice) de vineri:

    Vladimir Putin amenință „războiul total” dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia – în timp ce Volodymyr Zelensky le cere permisiunea aliaților, MSN.com
    De ce Putin amenință din nou cu un război nuclear?, The Interpreter
    Putin avertizează Occidentul: Rusia este pregătită pentru război nuclear, Reuters
    AMENINȚAREA TIRANULUI: Vladimir Putin amenință un război total dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia, The Sun
    (și cel mai bun dintre toate)
    E timpul să apelăm la Bluff-ul lui Putin, CNN

    Despre asta este vorba; îl testează pe Putin pentru a vedea dacă blufează?”.
    Romània se joacăcu focul!

  2. și continuă jurnalistul american:

    ,, Dacă este, este o strategie unică riscantă. Dar există un sâmbure de adevăr în ceea ce spun ei. La urma urmei, Putin avertizează că orice atac asupra Rusiei va declanșa o lovitură de răzbunare imediată și feroce. Și îi sfătuiește pe liderii „țărilor NATO mici, dens populate” să ia în considerare modul în care un atac nuclear al Rusiei le-ar putea afecta perspectivele de viitor. Și-ar pune într-adevăr în pericol întreaga lor civilizație pentru a afla dacă Putin blufează sau nu? Iată din nou Putin:

    Uită-te la ce raportează colegii tăi occidentali. Nimeni nu vorbește despre bombardarea Belgorodului (în Rusia) sau a altor teritorii adiacente. Singurul lucru despre care vorbesc este că Rusia deschide un nou front și atacă Harkov. Niciun cuvant. De ce este asta? Au făcut-o cu propriile mâini. Ei bine, lăsați-i să culeagă roadele ingeniozității lor. Același lucru se poate întâmpla în cazul în care se folosesc armele de precizie cu rază lungă de acțiune despre care ați întrebat.

    Mai larg, această escaladare nesfârșită poate duce la consecințe grave. Dacă Europa s-ar confrunta cu aceste consecințe grave, ce vor face Statele Unite, având în vedere paritatea noastră strategică în materie de arme? Este greu de spus. Putin Preser în Uzbekistan , Kremlin

    Putin pare cu adevărat mistificat de comportamentul Occidentului. Liderii SUA și NATO chiar cred că pot ataca Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune și Rusia nu va răspunde? Chiar cred că propaganda lor ridicolă poate avea un impact asupra rezultatului unei ciocniri între două superputeri cu arme nucleare? La ce se gândesc sau se gândesc ei? Nu știm. Se pare că am intrat în „prostia neexploatată” unde disperarea și ignoranța converg pentru a crea o politică externă care este o nebunie totală. Acesta este dintr-un articol de la Tass News Service :

    Țările NATO care au aprobat lovituri cu armele lor pe teritoriul Rusiei ar trebui să știe că echipamentele și specialiștii lor vor fi distruse nu numai în Ucraina, ci și în orice punct de unde este atacat teritoriul Rusiei, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. canalul său Telegram, menționând că participarea specialiștilor NATO ar putea fi văzută ca un casus belli.

    „Toate echipamentele lor militare și specialiștii care luptă împotriva noastră vor fi distruse atât pe teritoriul fostei Ucraine, cât și pe teritoriul altor țări, dacă de acolo ar fi efectuate lovituri împotriva teritoriului rus”, a avertizat Medvedev.

    El a adăugat că Moscova a pornit de la faptul că toate armele cu rază lungă de acțiune furnizate Ucrainei erau deja „operate direct de militari din țările NATO”, ceea ce echivalează cu participarea la războiul împotriva Rusiei și un motiv pentru a începe operațiunile de luptă. Armele NATO vor fi lovite în orice țară din care ar putea fi atacată Rusia – Medvedev , Tass ” (Pentru a evita războiul nuclear, Putin trebuie să fie un pic mai nebun
    MIKE WHITNEY • 31 MAI 2024• The Unz Review)

Comments are closed.