Concert de 1 Iunie, la Filarmonica “Oltenia”

0
415

De Ziua Internaţională a Copilului, 1 iunie 2018, de la ora 19:00, la Filarmonica „Oltenia” va concerta tânăra pianistă Cristina Tomescu, elevă a Liceului de Arte „Marin Sorescu”, la clasa prof. Daniela Balaci. Este laureată a numeroase premii naţionale şi internaţionale, distinsă cu premiul I, trei ani consecutiv, la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală. De asemenea, a fost selectată să cânte în cadrul concertului organizat de Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova în onoarea Familiei Regale a României.

În program:

Vasile Spătărelu: „Suita Brevis” pentru orchestră                         

Ludwig van Beethoven: Concertul nr. 3 în Do minor pentru pian și orchestră, op. 37                               

Ludwig van Beethoven: Simfonia nr. 2 în Re major, op. 36  

«Concertul de vineri seara este o invitaţie de a sărbători într-un mod elegant cea mai frumoasă perioadă a vieţii, copilăria. De altfel, pe lângă faptul că au prilejul să petreacă o seară în compania muzicii simfonice, copiii şi tinerii sunt receptivi să asculte un solist de vârstă apropiată, care consacră studiului pianului o mare parte din timpul său. Programul axat pe creaţia titanului de la Bonn, Ludwig van Beethoven, prin tonusul furtunos și surprinzător, va fi pe gustul celor cu suflet tânăr», precizează reprezentanţii Filarmonicii “Oltenia”.

Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova va fi condusă muzical de dirijorul permanent al instituţiei, Alexandru Iosub. Acumulând o vastă experienţă ce numără sute de spectacole de operă şi operetă, zeci şi zeci de concerte dirijate la Craiova şi în alte centre culturale din ţară şi din străinătate, Alexandru Iosub – muzician talentat – s-a impus în viaţa spirituală olteană ca o personalitate artistică de primă linie, evoluţiile sale dirijorale fiind bine primite de public şi de către specialişti. La Bucureşti, cu prilejul deschiderii stagiunii de concerte din Piaţa Festivalului “George Enescu” (ediţia 2011), Alexandru Iosub a dirijat Orchestra Filarmonicii “Oltenia” Craiova, prezentând un program atractiv (pagini simfonice de mare popularitate) ce s-a bucurat de un deosebit succes în rândul publicului.