Astăzi : S-au deschis zborurilor estivale către Antalya

0
315

Astăzi, la Aeroportul Internațional Craiova s-au deschis zborurilor estivale către una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță. Agenția de turism Prestige Tours Internațional începe operarea, în premieră pentru această vară, a zborului direct Antalya. Zborul va fi operat cu o aeronavă AIRBYS A321, cu 216 locuri, înregistrată sub pavilionul companiei Atlas Global, începând de astăzi până pe 20 septembrie 2018, cu o frecvență săptămânală și plecări în fiecarer zi de joi. “Analizând dispunerea teritorială a orașelor de plecare spre Antalya, am constatat necesitatea introducerii unui zbor cât mai aproape de centrul țării, zona nedeservită până în acest moment, de avion cursă charter, pentru destinațiile de vară tradiționale pentru români. Inițiativa se profilează deja drept un succes, având în vedere faptul că prima aeronavă a decolat aproape plină, cu  iar gradul de încărcare pe întreg sezonul a depășit deja 70 la sută”, a subliniat Elena Anghel, director general Prestige Tours Internațional.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj a subliniat faptul că noua cursă vine să completeze o ascensiune evidentă a activității la Aeroportul Internațional Craiova, care va depăși, probabil, recordul din 2017, având în vedere că, la această dată, deja se apropie de 190.000 de pasageri de la începutul anului.
“Toate acestea confirmă necesitatea demersului pe care îl derulăm din acest an, pentru extinderea terminalelor de plecări și sosiri. Investiția de aproape 8 milioane de euro va contribui în mod semnificativ la dezvoltarea aeroportului, deoarece va crea condiții pentru procesarea pasagerilor din 4 aeronave simultan și va putea susține o creștere a traficului până la aproximativ 900.000 de călători annual”, a subliniat șeful administrației doljene.