Universitatea nu are buget de transferuri şi nici scouteri cu fler

0
490

Aproape toţi jucătorii achiziţionaţi anul trecut nu au confirmat, iar acum, realizând probabil că nu se pricep la transferuri, conducătorii clubului încearcă să-i readucă la echipă pe Nuno Rocha şi Acka

fajic
Nusmir Fajic, unul dintre pseudofotbaliştii aduşi la Craiova

Universitatea Craiova nu se poate compara cu FCSB la capitolul buget de transferuri, ca de altfel şi celelalte echipe din Liga I, poate cu excepţia CFR-ului, care anunţă o revoluţie financiară după ieşirea din insolvenţă. Mai trist este că Universitatea pare să nu aibă nici conducători pricepuţi, după ce ratat aproape toate transferurile din sezonul trecut. Singurul care a confirmat a fost portarul Neculai Calancea, adus la sfaturile lui Cătălin Mulţescu, care-l pregătise pe goal-keeper-ul moldovean la FC Voluntari. Craiova se „chinuie” de când a promovat să aducă un atacant decent şi nu reuşeşte. Bawab a fost o soluţie de compromis, s-a văzut că este limitat în experienţele ulterioare, la FCSB şi Dinamo, unde e fost rezervă. Clubul din Bănie nu are bani pentru certitudini  precum Nemec sau Alibec, însă nu are nici conducători inspiraţi pentru a găsi chilipiruri gen Gnohere sau Omrani. Cei care decid nici nu se pricep şi nici nu apelează la profesionişti. Apariţii precum Rambe, Măzărache, Fajic şi Jazvic au fost de-a dreptul jignitoare atât la adresa fanilor, dar şi a juniorilor de la Academie, al căror loc a fost ocupat de „ciurucurile” aduse în Bănie. Jazvic, Fajic, Bucurică, Barthe şi Mingote se vor şi despărţi de Universitatea, ca şi Măzărache, Dumitraş şi Popov. Vor rămâne Dimitrov, Kelic şi Gustavo, considerându-se că aceştia au confirmat parţial, deşi e greu de crezut că vor fi „recuperaţi” nişte jucători care au arătat carenţe mari, în condiţiile în care nu mai sunt la vârsta promisiunilor. Iar străinii, aşa cum spunea Sorin Cârţu, trebuie să fie o clasă peste concurenţii lor români ca să merite transferul. Ciudat este că a apărut zvonul că Nuno Rocha şi Acka sunt căutaţi pentru a reveni în Bănie, deşi se poate spune că finalul sezonului a fost ratat în mare parte din cauza rebeliunii la care au participat şi cei doi.

Fl. Andone, Hamroun, Boldrin şi Ad. Petre, refuzaţi de „comisia tehnică”

Şi mai trist este că Universitatea a avut un conducător capabil, pe care l-a îndepărtat, Gheorghiţă Geolgău. Fostul component al Craiovei Maxima a adus în Bănie jucători pe bani puţini şi a căror cotă a crescut rapid: exemplele fiind: Andrei Ivan, Nicuşor Bancu, Jovan Markovic sau Andrei Burlacu. Acum, tatăl lui Adi Petre, golgheterul Ligii a II-a şi dorit de toate echipele importante din Liga I, a dezvăluit că Gheorghiţă Geolgău l-a propus acum 2 ani şefilor săi de la Universitatea pe atacantul arădean la preţul de 15.000 de euro, însă a fost refuzat. În acest moment, UTA solicită 600.000 de euro şi procent la transfer pentru golgheterul său, recent ales MVP al finalei Cupei României under 19, la Ploieşti.

Nu este un caz singular. Astfel, acum 3 ani, Ovidiu Stângă l-a recomandat conducătorilor clubului pe Florin Andone, pe care-l cunoştea de la naţionala de juniori şi care costa câteva zeci de mii de euro, dar antrenorul n-a fost ascultat, şefii clubului considerând că sunt mai utili Dragalina sau Valskis. Acum, Andone a terminat campionatul din Primera cu 12 goluri, câte n-a reuşit vreun atacant al Craiovei de la reînfiinţarea echipei.

Tot acum doi ani, Sorin Cârţu i-a propus pe Hamroun şi Boldrin pentru un transfer la Craiova, dar n-a fost luat în seamă. Nu după mult timp, FCSB i-a transferat, şi-a făcut treaba cu ei, iar pe algerian a şi încasat vreo 2 milioane de euro de la Al Sadd. La Craiova se pare că ar exista o aşa-numită „comisie tehnică” în cadrul clubului, iar aceasta a respins aceste propuneri care s-au dovedit excelente şi a aprobat aducerea unor rebuturi precum Fajic, Jazvic, Gustavo, Mingote, Dimitrov, Bucurică sau Rambe.

Din păcate, clubul nu are bani de transferuri costisitoare, nici nu a dovedit că are conducători cu fler şi nici de la echipa a doua nu poate promova vreun atacant. Jovan Markovic este o mare speranţă, are calităţi incredibile pentru vârsta lui, dar este supraponderal, din această cauză suferind două operaţii de menisc într-un an de zile şi e greu de crezut că îşi poate pune în valoare talentul, ţinând cont că este indolent în pregătire.

0 (zero) goluri au marcat atacanţii aduşi în sezonul trecut la Universitatea Craiova: Rambe, Fajic şi Jazvic.

26 de goluri a marcat Adrian Petre, atacantul de 19 ani de la UTA, pe care Craiova putea să-l cumpere cu 15.000 de euro, iar acum costă 600.000 de euro

12 goluri a marcat Florin Andone în Primera Division, jucător propus de Ovidiu Stângă şefilor din Bănie acum 3 ani