Primii militari polonezi sosesc mâine la Craiova pentru a se alătura brigăzii multinaţionale NATO din România

0
416

soldati_nato_56763700Eşalonul precursor polonez, format din 48 de militari şi 18 mijloace tehnice,  va ajunge la Craiova pe 1 iunie, după ce va intra în România pe la punctul de trecere al frontierei Nadlac, anunţă MApN. Polonia va participa cu 230 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Brigăzii Multinaţionale SUD EST de la Craiova. Presa din Polonia notează ca militarii trimişi în România vor veni dotaţi cu transportoare blindate Rosomak.

“Ceilalti militarii polonezi vor sosi în România în următoarele săptămâni, materializând astfel angajamentele asumate de către România şi Polonia în cadrul sumitului NATO de la Varşovia”, potrivit Ministerului. “Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale SUD  EST, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul de est (tailored Forward Presence)”, anunţă MApN.

Polskie Radio notează că militarii trimişi în România fac parte din Brigada 17 Mecanizată şi vor ajunge în ţara noastră, printre altele, cu transportoare blindate Rosomak, o varianta construită în Polonia a transportorului finlandez Patria AMV.  În schimb, în luna martie, România a trimis în Polonia 120 de militari si tunuri anti-aeriene Oerlikon de 2X35 mm care s-au alăturat unui batalion multinational NATO condus de catre Statele Unite.