Inovație, transformare și securitate – De la economie de război la un nou model economic

0
593
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va susține vineri, 7 aprilie 2023, la ora 10:30, o prelegere la Universitatea din Craiova. Evenimentul, organizat de Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București și NET/New Economy Trust, va fi deschis de Rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu.
Ne aflăm într-un moment crucial pentru România, Europa și întreaga lume. Repercusiunile războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei se resimt în întreaga regiune euro-atlantică și dincolo de aceasta: o suită de crize – alimentară, energetică și a costului vieții amenință stabilitatea economică și societală și amplifică provocările de securitate cu care ne confruntăm. Ceea ce se întâmplă în Ucraina va modela arhitectura globală pentru deceniile următoare. Revoluția tehnologică amplifică, de asemenea, transformările geo-politice. În acest context, evenimentul se va desfășura sub tema „Inovație, transformare și securitate – De la economie de război la un nou model economic”.
Conferința va avea loc în Aula ,,Mihai I al României”, sediul central al Universității din Craiova – str. A. I. Cuza nr. 13.