Proiectul „De ce să sortăm gunoiul?” continuă cu două întâlniri interactive

0
477

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” continuă proiectul „De ce să sortăm gunoiul?” cu două noi întâlniri interactive. Marți, 2 aprilie 2019, de la orele 11.30 și 13.30, sunt așteptați în sălile „Acad Dinu. C Giurescu” și „Marin Sorescu” elevi de la Școala Generală Grozești (județul Mehedinți), însoțiți de prof. Felix Godeanu, și de la Colegiul Național „Carol I”, însoțiți de prof. Eleni Constantinescu.

Potrivit inițiatorilor, proiectul „De ce să sortăm gunoiul?” face parte din campania „Împreună pentru un mediu mai curat” și are menirea de a sensibiliza și responsabiliza tinerii atât în legătură cu necesitatea sortării gunoiului, cât și în direcția identificării și aplicării modalităților de recuperare, reciclare și refolosire a materialelor.

Până în prezent, la activitățile de proiect au participat sute de persoane de la colegiile naționale „Carol I”, „Elena Cuza”, „Ștefan Velovan” și „Tudor Vladimirescu”, liceele „Voltaire”, „Charles Laugier” și „Marin Sorescu”, școlile gimnaziale „Traian”, „Sf. Dumitru”, dar și studenți ai Facultății de Horticultură din Craiova, respectiv membri ai comunității de bloggeri din Craiova.

În ultima zi a proiectului, 4 aprilie 2019, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” va organiza o expoziție de obiecte decorative și/sau utile,  realizate de participanți din materiale reciclate sau refolosite. Participanții, și nu numai, sunt invitați la bibliotecă, în intervalul 1-4 aprilie 2019, în vederea donării obiectelor care vor fi prezentate în expoziție.