Vizită oficială NATO în Baza Militară 99 Deveselu

0
391

scut-deveseludeveselu 1 deveseluAdjunctul secretarului general al NATO pentru investiţii în domeniul apărării, Camille GRAND, a vizitat Baza Militară 99 Deveselu. Deplasarea a avut loc în contextul vizitei de informare pe care Comitetul NATO pentru politică de apărare şi planificare pentru apărare antirachetă – DPPC (MD) a efectuat-o în România, în perioada 27 – 29 martie.

În timpul vizitei din baza de la Deveselu care găzduieşte sistemul Aegis Ashore, delegaţia Comitetului NATO a apreciat eforturile făcute de România în operaţionalizarea facilităţii militare, dar şi sprijinul oferit Statelor Unite ale Americii pentru punerea la dispoziţia Alianţei a capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice.

Camille Grand a subliniat importanţa acestei capabilităţi, considerată un reper important al legăturii transatlantice şi un excelent exemplu pe care NATO îl dă în privinţa adaptării la noile provocări. Concluziile au reiterat caracterul defensiv al sistemului găzduit de România şi destinat contracarării ameninţărilor balistice provenite din afara zonei euro – atlantice.