Patru doljeni în spatele gratiilor! / Grupare de contrabandişti cu ţigări destructurată de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată

0
267

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova şi procurorii DIICOT craioveni au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări. Oamenii legii au descins la 13 locuinţe ale unor doljeni suspectaţi de astfel de activităţi, în urma percheziţiilor fiind identificate şi ridicate aproape 30.000 de ţigarete, precum şi peste 42.000 de euro şi aproape 30.000 de lei, bani despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ţigaretelor fără timbru de marcaj fiscal românesc. Patru persoane au fost reţinute şi introduse în arest în acest caz.

bcco 1Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, miercuri, 29 martie a.c., o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în colectarea, deţinerea, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea de ţigarete provenite din contrabandă. Oamenii legii au efectuat simultan 13 percheziţii domiciliare în Craiova şi alte localităţi din judeţul Dolj, fiind puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele unor persoane suspectate de activităţi de contrabandă. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate 29.720 de ţigarete, fără timbru fiscal de marcaj, precum şi 42.310 euro, 31.940 de lei şi 596 de lire sterline, bani susceptibili a proveni din comercializarea acestora. La finalul audierilor, bccoprocurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mirela Cristiana Costache, Toni Rotaru, Constantin Cîrneanu şi Sorinel Florin Spânu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinerea, depozitarea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2016 – 2017 inculpaţii Costache Mirela-Cristiana, Rotaru Toni, Cîrneanu Constantin şi Spânu Sorin Florin au constituit un grup infracţional organizat specializat în domeniul contrabandei cu ţigări netimbrate. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, au comunicat, ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activităţi au participat şi jandarmi.