Academia de Ştiinţe Medicale a primit trei noi membri din Craiova

0
630

Academia de Ştiinţe Medicale din România a decis să aloce filialei craiovene încă trei locuri: două de membru de onoare şi unul de membru corespondent. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei ASM, care a avut loc săptămâna aceasta.

asmÎn urmă cu două zile, s-a desfăşurat la Bucureşti şedinţa Academiei de Ştiinţe Medicale  din România, cu participarea reprezentanţilor celor şase filiale din ţară, printre care şi filiala Craiova. Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, acad. dr. Irinel Popescu, a prezentat, în prima parte a lucrărilor, perspectivele şi direcţiile de dezvoltare ale ASM pentru acest an, după care secretarul general al Academiei, prof. dr. Mircea Ifrim, a făcut un raport asupra activităţii desfăşurate pe parcursul anului trecut.

Craiova are 11 membri în cadrul ASM

Un punct important al acestei şedinţe desfăşurate la Bucureşti l-a constituit alegerea unor noi membri ai Academiei de Ştiinţe, moment deosebit de important pentru filiala Craiova, întrucât s-au acordat două posturi de membru de onoare: pentru prof. dr. Mariana Iancău (fiziologie – Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova) şi prof. dr. Fane Ghelase (chirurgie – Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova). În plus, prof. dr. Paulina Ciurea (Clinica de Reumatologie) a devenit membru corespondent, iar prof. dr. Ion Rogoveanu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, a fost promovat de la titlul de membru corespondent la cel de membru titular.

„Este o veste bună pe care am primit-o din partea Academiei de Știinţe Medicale. Propunerile pe care filiala Craiova le-a înaintat au fost în totalitate acceptate şi votate de plen. Putem aprecia astfel importanţa acordată acestei filiale în mandatul profesorului Irinel Popescu. UMF Craiova se dovedeşte a fi, prin activitatea desfăşurată de-a lungul ultimilor ani, unul din centrele cele mai importante din ţară aducând un plus calităţii actului medical”, a precizat prof. dr. Corneliu Sabetay, purtător de cuvânt al Academiei de Ştiinţe Medicale – Filiala Craiova.

Ceilalţi opt membri ai filialei doljene ASM sunt prof. dr. Tudorel Ciurea – preşedinte, prof. dr. Gheorghe Drăgoi – secretar ştiinţific, prof. dr. Corneliu Sabetay – purtător de cuvânt al ASM – filiala Craiova, prof. dr. Nicolae Cernea, prof. dr. Ion Rogoveanu, prof. dr. Adrian Săftoiu, prof. dr. Dragoş Marinescu şi prof. dr. Tudor Udriştoiu. Craiova este una din cele şase filiale ale Academiei de Ştiinţe Medicale, alături de Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanţa.