Alb-albaştrii dau extemporal cu profesorul Pustai

0
332

Universitatea Craiova întâlneşte FC Botoşani în etapa a patra a play-out-ului

Universitatea Craiova – FC Botoşani

Stadion: „Extensiv”, ora 16

Universitatea Craiova: Straton – Dumitraş, Popov, Acka, Achim – Ivan, Madson, Zlatinski, Bancu – Nuno Rocha, Măzărache. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu. Rezerve: Vlad – Kay, Izvoranu, Ciocoteală, Băluţă, R. Petre, Herghelegiu.

FC Botoşani: Pleşca – Patache, Ngadeu, Miron, Muşat – Cucu, Fulop – Hadnagy, Cabrera, Ivanovic – Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai. Rezerve: P. Iliev – Plămadă, Popovici, Carrallerro, Casado, Bordeianu, Bujor.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei).

Universitatea Craiova nu a reuşit să câştige în ultimele trei confruntări cu FC Botoşani, pierzând două dintre ele, ambele în deplasare, şi terminând la egalitate partida de pe „Extensiv” din debutul sezonului. Nici meciul de astăzi nu se anunţă unul facil pentru alb-albaştri, care au trei absenţe importante, căpitanul Iliev, suspendat, iar Vătăjelu şi Mateiu sunt accidentaţi. Directorul tehnic al alb-albaştrilor, Daniel Mogoşanu, spune că partida de astăzi este una în care orice rezultat este posibil, ca de altfel toate jocurile din play-out. Mogoşanu pretinde că CS Universitatea va lupta pentru locul 7, care duce în Europa League, dar nu va avea presiunea acestui obiectiv. „Este un meci important pentru noi, ne dorim să câştigăm, mai ales că în ultimele două partide nu am reuşit să trecem de FC Botoşani. Noi ne vom bate pentru a ajunge în Europa, dar drumul este lung, mai sunt 11 meciuri. Trebuie pregătită fiecare partidă cât mai bine mai ales că diferenţele dintre echipe sunt mici, orice rezultat este posibil, iar calculul hârtiei nu se potriveşte cu cel din teren”. Fundaşul Andrei Dumitraş a confirmat interesul alb-albaştrilor pentru cupele europene: „Am declarat-o de la începutul campionatului că ne dorim în Europa, iar acum că a apărut această şansă şi vom face tot ce depinde de noi pentru a profita de ea. Nu este nicio presiune pe noi. Europa este o motivaţie în plus, dar nu ne gândim sută la sută la acest obiectiv. Vom lua fiecare meci în parte şi vom încerca să obţinem cât mai multe puncte, astfel încât la finalul sezonului să încheiem pe locul 1 în play-out. Cel mai important joc este cel cu FC Botoşani, care se anunţă dificil”.

Ivan ar putea bifa 5 meciuri în 11 zile

O altă problemă a Craiovei este legată de jucătorii care au fost la loturile naţionale. Ivan a jucat într-o săptămână în meciurile naţionalei mari cu Lituania şi Spania, dar şi în cel al naţionalei de tineret cu Ţara Galilor. Dacă va evolua în partidele Ştiinţei cu Botoşani şi Iaşi, atacantul de 19 ani va ajunge la 5 meciuri în 11 zile, iar itinerariul pe care îl va parcurge va arăta astfel: Bucureşti-Giurgiu-Cluj-Mediaş-Craiova-Iaşi. Daniel Mogoşanu nu se arată îngrijorat însă de forma fizică a vedetei echipei: „Pentru Ivan este un lucru bun că a avut minute în tricoul naţionalei, îi vor da încredere. Este un jucător tânăr care se va recupera repede. Sunt convins că va da un randament bun, îşi va ajuta echipa, iar la rândul ei, echipa îl va ajuta să crească“. Despre meciurile în tricolor, Andrei Ivan a spus: „Convocările sub tricolor sunt o onoare pentru mine. În aceste meciuri internaţionale ai în faţă jucători de valoare şi capeţi multă experienţă. Sper că nu l-am dezamăgit pe domnul Anghel Iordănescu pentru încrederea pe care mi-a acordat-o. În special contra Spaniei am avut emoţii când am fost introdus pe teren. Treptat am intrat în joc şi am încercat să mă achit de sarcinile care mi-au fost trasate. Nu mi-a fost teamă de valoarea jucătorilor adverşi, doar îi respect. Sunt convins că naţionala României poate face o figură frumoasă la Euro. Sincer vă spun, se simte în vestiar că suntem capabili de o mare performanţă în această vară. Pe Cluj Arena, suporterii ne-au dat forţă să jucăm de la egal la egal cu campioana Europei. Abia aştept să joc sub tricolor pe noul Ion Oblemenco. Sunt sută la sută convins că suporterii craioveni ne vor purta spre victorie indiferent de adversarul pe care-l vom avea în faţă“.

Kay şi Nuno Rocha ajung astăzi la Craiova

La rândul lor, Nuno Rocha şi Kay au jucat marţi seara în meciul pe care naţionala Insulelor Capului Verde l-a pierdut în Maroc, scor 2-0, şi vor reveni la Craiova abia în dimineaţa meciului cu FC Botoşani. Capul Verde a ratat calificarea la turneul final al Cupei Africii pe Naţiuni. Nuno Rocha şi Kay au fost titulari, ambii primind cartonaş galben, iar Kay a provocat şi lovitura de pedeapsă din care marocanii au deschis scorul, una contestată vehement de capverdieni. Nuno Rocha a fost înlocuit în minutul 77. Pentru Capul Verde a evoluat şi stelistul Fernando Varela.

Intrarea liberă pentru copiii sub 14 ani

Spectatorii vor avea acces numai pe bază de tichet, dar copiii sub 14 ani au intrarea liberă, cu condiţia să fie însoţiţi la stadion de o persoană adultă, care posedă bilet. Porţile stadionului Extensiv vor fi deschise la ora 14, iar accesul suporterilor se va face astfel: pe Poarta 1 spre Tribuna Oficială, Tribuna 1; pe Poarta 2 spre Peluză;  iar pe Porţile 3, 4 şi 5 accesul se va face dinspre Aleea Potelu spre Parcul Nicolae Romanescu, pentru Tribuna a II-a.  Între orele 14 – 19, pe străzile Fântâna Popova, Bucura, Potelu, Aleea Potelu, Aleea I Potelu, Aleea 2 Potelu, circulaţia auto este permisă doar cu permise de acces auto emise de clubul Universitatea Craiova. Biletele pot fi procurate de la magazinul oficial al Universităţii Craiova, situat în zona English Park, şi de la casele de bilete de la stadionul Extensiv, la preţurile: peluză 5 lei, tribuna 2: 10 lei, tribuna 1: 15 lei, tribuna 0: 25 lei.