Regia de Termoficare Craiova mai face o ultimă încercare de a negocia cu asociaţiile de proprietari cu datorii mari. Conducerea Regiei a lansat propunerea ca locatarilor să li se şteargă penalităţile dacă îşi achită debitele până la data de 20 iulie.
Directorul Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, vine, după mult timp, cu o cerere la adresa abonaţilor pe care-i roagă să-şi plătească datoriile, dat fiind faptul că nivelul acestora a ajuns de-a dreptul îngrijorător. “Regia aduce în atenţia abonaţilor săi faptul că, în ultima perioadă, din cauza nivelului scăzut de încasări de la asociaţiile de proprietari, datoriile regiei către Complexul Energetic, care este principalul furnizor de agent termic, sunt foarte mari, existând riscul să se producă disfuncţionalităţi în activitatea regiei”, declară Tudorache. Potrivit acestuia, la sfrşitul lunii martie, asociaţiile de proprietari din Craiova datorează Regiei suma de 150 milioane de lei, care ar trebui să fie achitate pentru consumul de energie termică, fără a se mai lua în calcul restanţele de pe urma apei calde.
Locatarii trebuie să îndeplinească, totuşi, o condiţie
Ca să evite blocarea relaţiei dintre Termoficare şi CE Craiova, conducerea regiei mizează pe faptul că locatarii vor înţelege că li se oferă ultima posibilitate de a-şi regla situaţiile. Tudorache spune că, în această perioadă, conducerea regiei se va întâlni cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari pentru găsirea unor soluţii. “Suntem dispuşi să stimulăm şi noi încasările prin aplicarea unor prevederi legale care le pot uşura locatarilor facturile”, a mai spus acesta. Directorul a precizat că e vorba de Legea nr. 175, din 2010, care prevede posibilitatea scutirii de penalităţi pentru cei care îşi achită datoriile restante până la data de 20 iulie 2011, lege pe care conducerea de la Termoficare este decisă să o pună în aplicare, cu condiţia ca locatarii craioveni să coopereze.
41 de asociaţii, cu datorii – record
Pentru că, la rândul ei, este strânsă cu uşa de Complexul Energetic, Termoficarea scoate din mânecă şi a doua carte. Dacă nu se ajunge la o înţelegere cu locatarii debitori, până la data respectivă, conducerea regiei se oferă să preia de la asociaţiile de proprietari creanţele “pentru recuperarea cărora vor continua procesele de executare silită prin executori judecătoreşti”. Potrivit lui Tudorache, până la această dată au fost înaintate spre executare 345 de dosare, atât persoane fizice şi juridice, cât şi asociaţii de proprietari, iar un număr de 220 de dosare sunt pregătite pentru a începe procedurile de executare silită. Pe lista neagră se află încă 41 de asociaţii de proprietari şi 21 de agenţi economici. În topul asociaţiilor de proprietari conduce asociaţia nr. 14 Romanescu, cu 3,85 milioane lei, asociaţia nr. 9 Craioviţa – 2,18 milioane lei şi asociaţia nr. 10 Rovine – 1,8 milioane lei.
Opriti intai caldura domnule TUDORACHE ,ca si asa va plangeti ca sunt datorii mari..!afara sunt 7 grade..si ziua 18-19..
Comments are closed.