Întâlnire între şefii Poliţiilor de Frontieră din România şi Ungaria

0
375

În data de 29 ianuarie 2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Artand – Borş, s-a desfăşurat întâlnirea şefilor autorităţilor cu atribuţii la frontieră din România şi Ungaria.
Delegaţia Poliţiei de Frontieră Române a fost condusă de domnul chestor principal de poliţie Liviu Bute, împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, iar delegaţia Ungariei de către domnul general maior de poliţie dr. Halmosi Zsolt, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Ungare.
Cu ocazia întrevederii, şefii celor două instituţii au analizat stadiul şi perspectivele cooperării româno-ungare, în domeniile aflate în competenţa celor două instituţii, inclusiv măsurile propuse pentru eficientizarea controlului la frontiera dintre cele două ţări.
În mod concret, au fost dezbătute probleme actuale înregistrate la frontiera comună, respectiv aspecte ce vizează desfăşurarea traficului prin punctele de trecere de la granita româno-ungară şi pentru identificarea unor soluții care să ducă la fluidizarea traficului de călători şi mijloace de transport internaţional.
De asemenea, a fost analizată evoluţia situaţiei operative înregistrată la graniţa dintre cele două ţări, acţiunile comune de prevenire și combatere a migrației ilegale și schimbul operativ de date și informații care se desfășoară permanent prin punctele comune de contact, acestea demonstrând eficienţa cooperării transfrontaliere între autorităţile de frontieră ale celor două state. Această întâlnire de lucru se înscrie în programul derulat de Poliţia de Frontieră Română, în scopul intensificării relaţiilor de colaborare inter-instituţională, în domeniul frontalier, cu toate statele vecine, în vederea asigurării securităţii frontierelor.