Măsuri la Aeroportul Otopeni pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus

0
321

La Aeroportul Internațional Henri Coandă vor fi luate măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus, anunță Compania Aeroporturi București. Pe lângă materiale informative și chestionare, autoritățile vor să dezinfecteze la fiecare patru ore fluxurile de pasageri și să instaleze dispensere de gel dezinfectant pentru mâini.

„În vederea combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coandă a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, transmite CNAB.

Planul de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri. (Hotnews)

 

„Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare”, transmite CNAB.