Judecat în stare de arest la domiciliu după ce a provocat un accident mortal și a fugit

0
223

Magistrații Judecătoriei Craiova au menținut măsura arestului la domiciliu față de șoferul fugar care a provocat un accident mortal, în iunie 2017. Pe 5 iunie 2017, Ovidiu Cristian Rotaru, de 19 ani, din comuna Rojiște, care a urcat la volan băut și având permisul de conducere suspendat tot pentru alcool la volan, a provocat un accident în urma căruia un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna doljeană Rojişte şi-a pierdut viaţa, iar un altul, de 19 ani, a fost rănit. El a abandonat maşina şi a fugit. Câteva ore mai târziu, după ce l-au prins, poliţiştii au constatat că avea 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au întocmit dosar penal şi l-au introdus în arest. A fost arestat preventiv până în luna septembrie, când a fost plasat în arest la domiciliu.

Reamintim că, potrivit reprezentanților IPJ Dolj, pe 5 iunie 2017, în jurul orei 3.45, s-a primit o sesizare prin 112 cu privire la faptul că pe D.N. 55,  în afara localităţii Tâmbureşti, comuna Rojişte, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au ajuns la faţa locului unde, în urma cercetărilor, au constatat că, Ovidiu Cristian Rotaru, 19 ani, din comuna Rojişte, în timp ce conducea un autoturism Opel Corsa pe D.N. 55, dinspre Bechet către Craiova, în afara localităţii Tâmbureşti, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă spre dreapta a lovit un gard din beton, iar în urma impactului s-a răsturnat. Din accident a rezultat decesul lui Fănel Bufu, de 18 ani, din Tâmbureşti, şi vătămarea corporală uşoară a lui Marian Rotaru, de 19 ani, din aceeaşi localitate, ambii pasageri în autoturism. Şoferul însă îşi lăsase prietenii acolo şi dispăruse. În urma verificărilor făcute de poliţiştii rutieri, câteva ore mai târziu şoferul a fost depistat şi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spital, pentru recoltarea probelor biologice, apoi la sediul I.P.J. Dolj unde s-a stabilit că tânărul avea permisul de conducere suspendat de pe 1 mai 2017, întrucât fusese prins băut la volan. A fost reținut, iar o zi mai târziu, pe 6 iunie, a fost arestat preventiv.

Nu este prima dată când conduce băut și fără permis

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ovidiu Cristian Rotaru, pentru conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, cauza fiind înregistrată la Judecătoria Craiova. Pe 7 septembrie 2017 șoferul fugar a fost plasat în arest la domiciliu, măsură menținută și la sfârșitul săptămânii trecute față de el: „Menține ca fiind temeinică şi legală măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Rotaru Cristian Ovidiu prin încheierea 228/07.09.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul cu nr. 22145/215/2017/a1.2. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţi, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică , azi 26 ianuarie 2017”, se arată în încheierea de ședință a instanței, pe fond procesul fiind amânat pentru luna februarie.

Culmea este că autorul accidentului a fost condamnat, printr-o hotărâre rămasă definitivă în octombrie 2016, la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 4 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dolj, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumul public a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (la momentul comiterii acestor fapte fiind minor).