Anchetă internă la IPJ Dolj din cauza… şobolanilor din Arest (video)

0
412

sobolan 1O anchetă internă a fost demarată la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj după ce, pe pagina de Internet sindicatului EUROPOL, filiala Dolj, au apărut o serie de imagini cu doi… şobolani care se plimbă pe holul din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) Dolj. Poliţiştii de la Arest reclamă că muncesc în condiţii improprii, iar conducerea unităţii susţine că nu a fost informată despre existenţa rozătoarelor, pentru că s-ar fi făcut dezinsecţie. Mai mult, prezenţa imaginilor din arestul IPJ Dolj în spaţiul public constituie o problemă, întrucât este vorba despre un spaţiu cu regim special, unde este interzisă filmarea şi fotografierea.

Neînţelegerile dintre liderii sindicatelor poliţiştilor doljeni şi conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj se acutizează. Astfel, pe pagina de Internet a sindicatului EUROPOL, filiala Dolj, a fost postată, duminică, 29 ianuarie a.c., o filmare în care doi şobolani se plimbă pe holul Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) Dolj. „Lipsa de interes a inspectorilor şefi pentru condiţiile în care poliţiştii îşi desfăşoară activitatea este omniprezentă şi ne determină să ne punem tot mai des întrebarea, care mai este rolul unui inspector şef? Oare nu ar trebui să fie acel manager care să lupte pentru a asigura condiţii minimale de muncă pentru proprii angajaţi? Oare nu trebuie să fie acel manager care ia primul atitudine şi nu îşi mai lasă oamenii să fie expuşi unor riscuri de natură să le prejudicieze sănătatea? Aveţi mai jos un scurt video în care se poate observa cum mişună şobolanii în voie pe holurile CRAP din IPJ Dolj. Iar dacă cei reţinuţi, arestaţi sau condamnaţi obţin daune de milioane de euro pentru condiţiile în care au fost deţinuţi, oare poliţiştii cui ar trebui să ceară daune pentru condiţiile mizere în care îşi desfăşoară activitatea?! Organizaţia noastră a sesizat conducerea MAI, pentru că avem impresia că cei care generează siguranţa, adică poliţiştii, sunt lăsaţi din nou pe ultimul loc, şi la condiţii de muncă, şi salarizare dar şi în privinţa altor drepturi”, se arată în comunicatul sindicatului.

De cealaltă parte, reprezentanţii IPJ Dolj spun că au aflat de prezenţa rozătoarelor în Arest… de pe Internet, pentru că nu au primit nici o sesizare oficială în acest sens. „Deratizări se fac periodic, iar ultima s-a făcut în CRAP în luna august a anului trecut. Nu a fost făcută nici o sesizare cu privire la problemele semnalate, pentru că s-ar fi luat măsuri. În plus, anul trecut Arestul a fost modernizat, fiind făcute aici investiţii de 160.000 lei”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Acesta a mai precizat că filmarea nu este recentă, întrucât culoarea pereţilor holului s-a schimbat după renovare.

O altă chestiune sensibilă este apariţia acestor imagini în spaţiul public, în condiţiile în care este interzisă filmarea în CRAP, motiv pentru care a fost declanşată o anchetă internă la nivelul IPJ Dolj.