„Fabricat în ţara lui Andrei”

0
353

Petrom a lansat „Fabricat în ţara lui Andrei”, o competiţie adresată celor care vor să dezvolte afaceri sociale în comunităţile locale din România, zece proiecte urmând să primească finanţare în valoare totală de până la 350.000 de euro. Competiţia este organizată în parteneriat cu Fundaţia NESsT şi se adresează ONG-urilor, PFA-urilor (persoane fizice autorizate), SRL-urilor şi întreprinderilor individuale. Înscrierea a demarat marţi, 29 ianuarie, şi se va încheia pe 4 martie 2013. 

Pentru a se înscrie, participanţii trebuie să aibă o idee care corespunde unei probleme sociale şi poate deveni o afacere funcţională. În martie, un juriu va selecta 20 dintre cele mai bune idei, iar iniţiatorii vor beneficia de pregătire şi consultanţă pentru a-şi transforma ideea în plan de afaceri. Totodată, cei 20 de finalişti vor primi sprijin financiar în limita a 1.500 de euro pentru a realiza o cercetare locală în comunităţile vizate. Până la finele anului, din cei 20 de finalişti, zece vor primi finanţări pentru demararea afacerilor sociale. În noiembrie 2013, cele 20 de planuri de afaceri vor fi evaluate şi se vor alege zece câştigători, iar fiecare din aceştia va primi finanţare nerambursabilă pentru iniţierea afacerii. De asemenea, vor beneficia de consultanţă din partea experţilor „Fabricat în Ţara lui Andrei”, timp de circa un an, în domenii-cheie pentru antreprenori: management financiar, legislativ, marketing şi distribuţie. „Fabricat în Ţara lui Andrei” are două obiective: să creeze locuri de muncă şi să rezolve o parte din problemele sociale ale comunităţilor româneşti. Am gândit acest proiect sub forma unei competiţii complexe care, în primul rând, educă participanţii în spiritul antreprenoriatului social, apoi le oferă acestora finanţare pentru a pune pe picioare o afacere sustenabilă. Cred că afacerile sociale pot deveni în timp o soluţie pentru problemele societăţii româneşti”, a declarat Mona Nicolici, manager Relaţii Comunitare Petrom.


Cele 28 de comunităţi pentru care se pot propune idei de afaceri sunt: Merişani, Băbana (judeţul Argeş), Zemeş, Moineşti, Comăneşti (Bacău), Suplacu de Barcău, Abrămuţ (Bihor), Corbu (Constanţa), Moreni, Gura Ocniţei, Măneşti, Şelaru (Dâmboviţa), Independenţa, Schela (Galaţi), Clejani, Ghimpaţi, Bucşani (Giurgiu), Bustuchin, Hurezani (Gorj), Icoana (Olt), Băicoi, Boldeşti-Scăieni, Telega (Prahova), Marca (Sălaj), Siliştea, Poeni (Teleorman), Guşoeni (Vâlcea) şi Burcioaia (Vrancea).