Bancu: “Trag tare la recuperare, ca să revin în forţă”

0
461

Căpitanul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu, este în plină perioadă de recuperare, după accidentarea gravă suferită în noiembrie, în meciul din Giuleşti cu Rapid. “Bancone” petrece în jur de şase ore pe zi la şedinţele de recuperare şi refacere, fiind prezent zilnic la clinica Prokinetic, a lui Alin Burileanu, colaborator al clubului Universitatea Craiova pe parte de recuperare a jucătorilor accidentaţi şi totodată fizioterapeutul echipei naţionale a României.

„A fost un an bun înainte de accidentare, dar, aşa este în viaţă, trebuie să trecem şi prin momente mai grele şi sper, ca şi după prima accidentare gravă, să revin mai puternic.  Vin  la ora 9 la recuperare la Alin Burileanu, apoi merg acasă, stau puţin cu copilul, fac refacere, după aceea vin încă două ore la recuperare şi seara cad frânt, nu mai pot să fac nimic, mă odihnesc pentru a începe a doua zi în forţă din nou recuperarea. Lucrăm în continuu, nu avem pauză deloc, după aceea trebuie să fac acasă o refecere bună, pentru a putea face faţă şi recuperării de după-amiază. Asta voi face 3-4-5 luni, cât va fi nevoie. Alin Burileanu mă ajută foarte mult, este numărul unu în ceea ce face şi îi mulţumesc şi pe această cale. Dacă nu era el, nu eram atât de sus, mai ales după prima accidentare. Vreau să fie şi acum la fel, să îmi dea cât mai mult de muncă, pentru că vreau să revin în forţă. Mă bucur că am avut un an bun şi la club şi la naţională. Din păcate, nu ne-am realizat obiectivele, dar s-a văzut o creştere a noastră de când a venit Edi Iordănescu, chiar dacă rezultatele n-au fost bune la început. Evoluţiile au fost însă din ce în ce mai bune şi eu zic că la acest turneu final, începând cu campania din martie, vom avea şanse foarte mari de calificare, pentru că s-a creat un grup frumos şi sunt convins că sunt şanse mari să fim acolo, la Campionatul European” spune Nicuşor Bancu.

Din 2014 la Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu a adunat 311 meciuri în tricoul alb-albastru, în care a reuşit 27 de goluri şi 45 de pase decisive, de trei ani fiind căpitanul echipei, după plecarea lui Alexandru Mitriţă.

„Cel mai frumos moment petrecut la Ştiinţa a fost cel în care am câştigat prima Cupă a României, acela va rămâne mereu în memoria mea. Au fost importante şi celelalte două trofee, dar acela este unicat, pentru că ni l-am dorit foarte mult, după o perioadă lungă în care Craiova (25 de ani, n.r.) nu câştigase niciun trofeu. Şi debutul la naţională rămâne unul memorabil, aceste două momente sunt cele mai importante din cariera mea” a declarat Nicuşor Bancu, a cărui cotă este acum de 1,5 milioane de euro, pe transfermarkt.