Angajatul FCU Craiova, arestat, fiindcă şi-a înscenat “înjunghierea”

0
974

Angajatul clubului FCU Craiova care a pretins că a fost agresat şi chiar înjunghiat de un grup de suporteri ai echipei Universitatea Craiova a fost reținut de polițiștii craioveni, fiind acuzat că și-a înscenat incidentul din seara zilei de 26 decembrie 2022. Poliţiştii au descoperit că respectivul nu fusese prezent în zonele indicate poliţiştilor, la orele precizate şi a fost arestat pentru inducere în eroare a organelor judiciare. Bărbatul, în vârstă de 36 ani, este din Vaslui şi s-a mai aflat în spatele gratiilor, fiind coleg de penitenciar cu Adrian Mititelu, conform Oltenia TV.

„În continuarea cercetărilor privind evenimentul din seara zilei de 26 decembrie a.c., prin care un bărbat de 36 de ani, din județul Vaslui, a sesizat că ar fi fost înjunghiat, de persoane necunoscute, pe o stradă din municipiul Craiova, în seara zilei de 29 decembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Craiova au dispus reținerea bărbatului de 36 de ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare. În urma sesizării depuse de bărbat, din seara zilei de 26 decembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Craiova au întreprins un complex de activități investigativ-operative, audieri de martori și vizionări de imagini de pe camerele de supraveghere, din zona comiterii faptei, bărbatul nefiind observat în zonele pe care acesta le-a indicat polițiștilor. În fapt, acesta este bănuit că a reclamat în mod fals agresiunea din seara zilei de 26 decembrie, inducând în eroare organele judiciare. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, urmând ca în cursul zilei de 30 decembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive” se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Scandaluri peste scandaluri la FCU

În 2021, angajaţii clubului patronat de Adrian Mititelu au introdus la tribuna oficială a stadionului „Ion Oblemenco” bâte de baseball şi crose, ascunse în nişte sacoşe, care au fost descoperite de forţele de ordine, chiar înaintea meciului cu Universitatea Craiova, din octombrie 2021. Camerele de luat vederi au înfăţişat angajaţii clubului introducând respectivele sacoşe la tribuna oficială.

De asemenea, în noiembrie anul acesta, doi fotbalişti legitimaţi la clubul lui Adrian Mititelu, FCU Craiova, Andrei Cătălin Albu şi Jesus Eduardo Sperlea, au fost arestaţi preventiv de magistraţii Judecătoriei Craiova, după ce au tâlhărit trei adolescenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani. Andrei Cătălin Albu, în vârstă de 18 ani, şi Jesus Eduardo Sperlea, în vârstă de 16 ani, au fost reţinuţi de poliţiştii doljeni, după ce, prin amenințarea cu bătaia, le-au luat sume de bani unor adolescenţi cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani, toți din Craiova. Cei doi fotbalişti au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Craiova, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.