3,8 milioane de euro pentru reabilitarea Liceului “Beethoven” și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională

0
347
Zilele acestea a fost semnat contractul de finanțare din fondurile puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice.
Proiectul presupune reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii celor două instituții din subordinea Consiliului Județean Dolj. Este vorba despre Liceul “Beethoven” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj, iar suma investită va fi de 3,8 milioane euro, fonduri europene. Acestea vor fi reabilitate termic, se vor schimba sistemele de încălzire și furnizare a apei calde, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice și se vor moderniza sistemele de climatizare și ventilare mecanică.
“Serviciile de proiectare pentru acest proiect au fost deja atribuite la sfârșitul lunii trecute și suntem pregătiți pentru următoarele etape de implementare. Săptămâna trecută am mai semnat un contract de finanțare din fonduri PNRR, în valoare de 5,2 milioane de euro, pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Clinica de Pediatrie, din cadrul Spitalului Filantropia și Centrul Maternal “Sfânta Ecaterina” , din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj”, a explicat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.