„Dezastrul” anului – Felix Grigore

3
1203

Sub conducerea sa, Universitatea Craiova a dobândit o sancţiune ruşinoasă, interdicţia de a efectua transferuri preţ de două perioade de mercato, adică mai mult de un an de zile. Deşi clubul nu are probleme financiare, managerul general nu a reuşit să gestioneze cazul Dănănae, iar Universitatea nu are dreptul de a efectua transferuri la niciun nivel. Mai mult, Felix Grigore nu ştie nici dacă interdicţia vizează şi jucătorii liberi de contract, declaraţia sa în acest context fiind: „Din punctul nostru de vedere putem face transferuri, dar vom cere şi opinia FRF în acest sens ceea ce denotă o necunoaştere a regulamentului. Managerul general a „reuşit” ceea ce Universitatea doar Adrian Mititelu mai reuşise, dar fostul „preşedinte” moştenise o datorie de pe vremea lui Dinel Staicu, în timp ce actualul manager pur şi simplu a gestionat prost situaţia lui Dănănae.

În condiţiile unui buget de 5 milioane de euro, printre primele 6 din Liga I, Universitatea nu a reuşit să se califice în play-off, cu Felix Grigore manager general. “Ne-am propus ca obiectiv anul patru echipe, ceea ce presupune o participare în cupele europene anul care urmează” spunea Grigore înaintea începerii campionatului.

Felix Grigore nu a reuşit să transfere niciun jucător solicitat de antrenorii Cârţu şi Săndoi în iarna trecută sau în vară, deşi cei doi antrenori meritau acest hatâr, după ce luaseră echipa, nou-promovată, de pe ultimul loc şi au clasat-o pe locul 5.

Deşi echipa s-a clasat pe loc de cupă europeană, ea nu a avut drept de participare în cupele europene. “Eu vă spun că avem tot dreptul din lume să jucăm în Europa” sau “Nu avem încă un răspuns de la UEFA, dar suntem încrezători pentru că există speţe similare cu a noastră” spunea managerul general, care nu a mai oferit ulterior vreun răspuns în privinţa apelului la TAS în acest caz.

Felix Grigore îl cataloga în vară, înaintea startului campionatului, pe Madson drept „cel mai bun închizător din Liga I”, iar brazilianul a lipsit în majoritatea partidelor, iar când a intrat a evoluat execrabil, deşi este în topul celor mai bine plătiţi jucători ai Craiovei.

Managerul general nu a reuşit în timp de un an să rezilieze contractile lui Ferfelea şi Curelea, jucători anunţaţi indezirabili. În vară, pentru că nu a reuşit să transfere niciun jucător important, Felix Grigore pretindea că Ferfelea şi Curelea, reprimiţi în lot, vor fi adevăratele transferuri ale echipei. Cei doi au jucat foarte puţin şi au făcut-o prost, deşi sunt cei mai bine plătiţi jucători din lot. Ferfelea a ratat şi două penalty-uri în momente importante. “Curelea este unul dintre cei mai buni atacani din România. Eu aştept foarte mult de la Curelea, la fel şi de la Ferfelea” declara Grigore înaintea începerii campionatului.

Cu Felix Grigore în fruntea clubului, Universitatea Craiova a fost cea mai prejudiciată echipă din Liga I prin prisma arbitrajelor în acest sezon, iar „măsurile” luate de Felix Grigore au fost: ameninţarea cu neprezentarea la meciul de la Iaşi şi ulterior folosirea echipamentului negru, în fapt doar o diversiune, fiindcă oricum nu era altă soluţie în condiţiile în care gazdele evoluau în alb-albastru.

Deşi îşi „revendica”aducerea lui Brandan, pe care îl ştia de la Urziceni, Felix Grigore nu a reuşit săl păstreze pe argentinian la Craiova, deşi era căpitanul, liderul echipei, acesta preferând să lucreze alături de Bogdan Mara la Târgu Mureş. După ce Andrei Ivan a prins echipa naţională, datorită evoluţiilor foarte bune la Universitatea, Felix Grigore a declarat că jucătorul costă ba 7, ba 10 milioane de euro, după această afirmaţie Ivan nemaijucând nimic. Felix Grigore a pierdut şi cursa cu Florin Prunea pentru locul de reprezentant al cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF, loc lăsat liber de Ioan Horoba.

3 COMENTARII

  1. Grigore a fost un dezastru, un venetic, dar nici jucatorii, mai ales in ultimele etape, n-u fost invatati legile jocului modern.Marcajul si presingul sufocant au fost total necunoscute pt jucatori, singurul lor atuu, a fost apararea superaglomerata in zona. Iar cand au dat de Viitorul, nu puteau iesi din zona de 20m datorita presingului sufocant al adversarului. Prea multe atingeri ale mingii pentru a da o pasa au fost fatale contraatacurilor. Ori asta se invata la antrenamente. Sandoi n-a stiut decat sa dea vina pe arbitraje, adevarat dezavantajoase, dar nu asta era totul.

  2. Se pare ca este o palarie prea mare pentru Dl. Felix. I-a picate pe ochi. Ca sa conduci un club cu asemenea traditie,trebuie sa i har si radacina olteneasca. Aici nu este Urziceni.

Comments are closed.