Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: „Suntem foarte mândri de tot ceea ce au reușit să facă instituțiile noastre de cultură!”

1
288

2014 a fost un an cu multe lucrări care s-au aflat în derulare aproape peste tot în oraș. Șantierele au venit la pachet și cu incovenientul că au îngreunat mult traficul pe aproape toate străzile din Craiova. Primarul Lia Olguța Vasilescu se așteaptă ca nici anul care vine să nu fie mai liniștit, de data aceasta din cauza faptului că se apropie campania electorală pentru funcția de primar. Cel mai important proiect rămâne însă obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană, 2015 fiind anul în care Bănia își va depune oficial candidatura.

Doamna primar, Lia Olguța Vasilescu, cum a fost anul care se încheie pentru primarul municipiului Craiova?

– La începutul anului am anunțat că va fi un an dificil pentru Craiova pentru că se deschid foarte multe șantiere, iar circulația va fi îngreunată. S-a lucrat la introducerea de apă și canalizare în periferie și sunt gata 40 de km de canalizare și 30 de km de apă, mai multe bulevarde sunt în lucru și se asfaltează, pe Calea București și Severinului s-a lucrat la linia de tramvai, la Centrul Istoric, la Canalul Cornițoiu, care se casetează etc. Vestea bună este că toate aceste șantiere se vor închide în 2015 și circulația se va normaliza. Pentru mine a fost un an complicat, cu multe proiecte începute, dar satisfacția va fi mare anul viitor, când le vom finaliza.

În ce stadiu se află proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană 2021?

– Suntem în grafic, lucrăm la proiectul care se va depune în vara anului viitor. Suntem foarte mândri de tot ceea ce au reușit să facă instituțiile noastre de cultură care au ridicat ștafeta foarte sus, iar populația apreciază eforturile noastre. Am avut mai multe evenimente de răsunet: Vivaldi Colors, Carmina Burana, Festivalul de Păpuși, Tabăra de Sculptură și Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 a avut proiecte interesante care au vizat inclusiv înfrumusețarea orașului: amplasare de statui, picturi stradale și primul muzeu de opere artă stradală în aer liber. Pe viitor vom continua toate aceste proiecte.

Cum vă petreceți sfârșitul de an?

– În Craiova, alături de familie și prieteni. Nu va fi nimic special. Am rămas în localitate în fiecare sfârșit de an de când sunt primar, ca să nu fie probleme cu deszăpezirea.

Ce dorințe aveți pentru 2015?

– Să finalizez cu bine proiectele începute și să văd ridicându-se stadionul nou, spitalul municipal nou etc. Sper să fie un an mai liniștit, deși cred că nu va fi, pentru că se apropie campania electorală, iar viața politică va fi mai agitată decât până acum.

Vă mulțumim!

1 COMENTARIU

 1. Raportând la perioada 1990-2014, orașul Craiova nu a fost niciodată mai urât pregătit de sărbători ca anul acesta.
  Rușine Doamnă Primar!
  Mare RUȘINE.
  Vi se datorează acest lucru.
  Mare pălărie v-ați ales să purtați.
  Nu sunteți capabilă să o duceți.
  Încă odată vă spun: RUȘINE PENTRU MODUL ÎN CARE AȚI DISPUS PREGĂTIREA ORAȘULUI PENTRU SĂRBĂTORI.

Comments are closed.