Mașini blocate de viscol în sudul județului

0
305

Ninsoarea de ieri a creat destule probleme îngreunând traficul rutier atât în Craiova, cât și în județ. Cea mai grea situație s-a înregistrat în partea de sud, sud-vest a județului, unde ieri după-amiază vântul a bătut cu putere viscolind zăpada și aruncând-o pe carosabil, astfel că a fost nevoie de închiderea temporară a unor tronsoane de drumuri județene pentru ca ulitajele de deszăpezire să poată acționa. Peste 20 de autoturisme au rămas blocate în nămeți.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la nivelul județului Dolj vântul s-a intensificat puternic ieri, în jurul prânzului, în partea de sud, sud-vest a județului, măturând zăpada și aruncând-o pe carosabil. În aceste condiții, peste 20 de autoturisme au rămas blocate, fiind trimise utilaje pentru a le scoate din nămeți. Astfel, la ora 14.00, în comuna Moţăţei, pe DJ 561A între localităţile Moţăţei Gară şi Moţăţei Sat, 10 autoturisme erau înzăpezite, cu 40 persoane. În comuna Galicea Mare, pe DJ 561G între Băileşti şi Galicea Mare, alte 4 autoturisme rămăseseră înzăpezite, autoritățile locale intervenind cu două tractoare cu lamă şi un buldoexcavator pentru deblocarea drumului. O mașină a rămas blocată în comuna Galiciuica, pe DJ 561 D, alte 10 pe DJ 561 E între localităţile Tunarii Vechi şi Tunarii Noi, probleme fiind și pe DJ 561 A, între localităţile Pleniţa şi Oprişor, unde patru autoturisme au avut nevoie de intervenția utilajelor pentru a putea înainta. Pe DJ 552D Cetate – Unirea și pe DJ 552 A Perișor – Cioroiași a fost nevoie de închiderea unor porțiuni de drum pentru a evita blocarea altor mașini și pentru ca utilajele să poate interveni în siguranță.

Echipaje ale ISU, dar și ale Poliției, atât de la Rutieră, cât și de la ordine publică, au fost prezente pe toate drumurile județene și vor acționa și în perioada următoare pentru a-i îndruma pe conducătorii auto și pentru a le oferi informații cu privire la starea drumurilor. Oamenii legii insistă ca toți cei care pornesc la drum în aceste zile să fie pregătiți pentru circulație în condiții de iarnă, să fie echipați corespunzător, să aibă o rezervă de carburant și să fie siguri că starea tehnică a autovehiculelor este bună, mai ales că se anunță ger puternic.