Europarlamentarul Marian Jean Marinescu: „Români de pretutindeni, la mulţi ani !”

0
183

Anul 2014 a fost pentru europarlamentarul Marian Jean Marinescu un an greu, dar frumos, plin de realizări, de proiecte importante. În primul rând, Marian Jean Marinescu a crezut de la început în victoria preşedintelui Klaus Iohannis, în modul diferit şi elegant al şefului statului de a face politică. Stilul european, german, punctual şi mai puţin gălăgios al preşedintelui Iohannis se asortează foarte bine cu vicepreşedintele EPP. Marinescu a fost declarat în 2014, europarlamentarul anului şi asta înseamnă foarte mult pentru un deputat european.

        Aşadar, Marian Jean Marinescu a obţinut în luna iunie un nou mandat de europarlamentar, al treilea, ulterior, a fost ales pentru a doua oară în funcţia de vicepreşedinte a celui mai puternic grup politic din Parlamentul European – PPE.

          A participat activ la campania electorală a preşedintelui Iohannis şi a obţinut pentru şeful statului, alături de echipa PNL, un scor bun.

           Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a fost preocupat pe toată perioada mandatelor sale de situaţia românilor din afara graniţelor, fie că e vorba de românii plecaţi la muncă în occident, de minorităţile româneşti din regiunile sârbe sau de fraţii noştri de peste Prut.

        A înfiinţat în Serbia un cabinet parlamentar, pentru a fi mai aproape de românii din Valea Timocului. A fost alături de sinistraţii din Kladova şi nu numai, în toamna acestui an, când inundaţiile au făcut dezastru în ţara vecină.

„Tinerii sunt viitorul acestei ţări”

          A susţinut în permanenţă Republica Moldova în procesul ei de aderare la Uniunea Europeană şi a fost raportor din partea PPE pe proiectul pentru liberalizarea regimului de vize. Acum cetăţenii moldoveni pot circula liber în toate statele membre ale spaţiului Schengen (plus România, Bulgaria, Cipru şi Croaţia),

        A avut poziţii clare vizavi de prezenţa Rusiei în Ucraina. Astfel,. vicepreşedintele EPP, Marian Jean Marinescu a declarat în mai multe rânduri, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg că “Rusia nu reprezintă o ameninţare doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă.”. A tras semnalul de alarmă vizavi de politica ofensivă a preşedintelui Vladimir Putin, care nu se va opri şi că este foarte posibil să ajungă chiar şi la gurile Dunării. Intervenţiile eurparlamentarului român au avut ecou şi au determinat reacţii dure la Bruxelles.

        Marian-Jean Marinescu, vicepreşedintele responsabil pentru Grupul de lucru Buget şi Politici Structurale al Grupului PPE din Parlamentul European, a cerut Consiliului, în cadrul unei şedinţe plenare, să accepte majorarea creditelor de plată pentru bugetul 2014, pe fondul insuficienţei resurselor pentru investiţiile planificate. Tinerii şi fermierii au fost ajutaţi de Marian Jean Marinescu, care susţine că agricultura poate salva România, iar generaţia viitoare care schimba mentalităţi. Acum, la final de an, Marian Jean Marinescu le urează românilor de pretutindeni să aibă un an bun, plin de realizări şi ce este cel mai important, sănătate ! La mulţi ani !