Voleibaliştii Craiovei s-au calificat în optimile CEV Cup

0
174

Voleibaliştii de la SCMU Craiova au ignorat momentul dificil prin care trec în competiţiile interne şi au reuşit să întoarcă rezultatul din tur contra sârbilor de la Radnicki Kragujevac şi să se califice în optimile CEV Cup. După 3-2 în prima manşă pentru sârbi, echipa antrenată de Dan Pascu s-a impus cu 3-1, pe seturi 25-22, 23-25, 25-21, 25-20, în Sala Polivalentă, în faţa unei asistenţe neverosimil de scăzută pentru un meci de cupă europeană. Partida a durat 114 minute şi a fost arbitrată de bulgarul Lyubomir Syrakov şi de ucraineanul Volodymir Payevskyi.

Au jucat pentru SCMU Craiova: Jimenez 8 puncte, Stöhr 9, Cuk 6, Călin 7, Finoli 4, Tarța 7 – Diaconescu – libero. Au intrat: Hernandez 13, Kostic 16.

În optimile de finală, voleibaliştii Craiovei se vor duela cu echipa poloneză Aluron Warta Zawiercie, care a eliminat în turul anterior formaţia bulgară Hebar Pazardzhik (3-0 şi 2-3).

„Am obţinut o victorie muncită, frumoasă, băieţii au înţeles că trebuie să joace exact, să fie atenţi la orice acţiune, s-au mobilizat exemplar, bravo lor, îi felicit, dar trebuie să înţeleagă că acesta este doar un prima pas pentru evoluţiile noastre viitoare. O dată cu această calificare, până pe 23 decembrie, vom juca din trei în trei zile, deja jucăm astfel de două săptămâni, va fi un program infernal, vom fi la foc continuu, trebuie să gestionăm bine refacerea, trebuie să avem timp să pregătim mereu setul următor. Cât timp îşi păstrează încrederea, această echipă poate juca foarte bine, dar, din păcate, uneori ne pierdem concentrarea şi cedăm puncte şi seturi, aşa s-a întâmplat în meciurile cu Dinamo, Rapid şi Galaţi. Dacă vom face acest pas, vom avea mult de câştigat. Această victorie vine ca un pansament, jucătorii realizează că echipa are valoare şi poate juca foarte bine. Era normal să întâlnim echipa poloneză în următorul tur, campionatul din Polonia este la bătaie cu cel din Italia, cele mai puternice din Europa, vom avea meciuri foarte grele în optimi, dar mergem înainte, nu ne pierdem încrederea şi se poate întâmpla orice” a declarat Dan Pascu, antrenorul SCMU Craiova.