Ştiinţa s-a trezit după pauză şi a mers liniştită în sferturile Cupei

0
452

Turris Oltul Turnu Măgurele – Universitatea Craiova 1-4

Au marcat: Fotescu 34 / Donkor 48, Bancu 51, Burlacu 79, Cicâldău 88.

Turnu Măgurele, stadion: „Municipal”, spectatori: 2.000.

Turris Oltul Turnu Măgurele: Poiană – Juncănaru, Sălcianu, B. Matei, Mitrea – Savin, Pencea (79 Tescan), Băjenaru – cpt. (85 Dincă) – Fotescu, Mărioara (66 Pahonţu), Dragu. Antrenor: Erik Lincar. Rezerve: D. Dumitrescu – Al. Dan, M. Mihai, I. Moldovan.

Universitatea Craiova: L. Popescu 7 – Dimitrov 7, Donkor 7, Tiago Ferreira 7, Briceag 6 – Fedele 6, Cicâldău 8 – Meza Colli 4 (46 Mateiu) 7, Bancu – cpt 8, Baicu 5 (72 Burlacu) 7 – Nuno Rocha 4 (46 Koljic) 6. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Stăncioiu – Martic, R. Popa, Bic.

Arbitru: Eduard Ioniţă (Galaţi) 7. Asistenţi: Sebastian Stoianof (Constanţa), Romică Bârdeş (Piteşti).

Observatori: Eugen Popescu (Ploieşti), Cornel Sorescu (Piteşti).

 

Pentru evenimentul anului la Turnu Măgurele s-au epuizat rapid cele 2000 de bilete, chiar dacă preţul a fost unul de cupe europene, 50 de lei. Cel mai important meci găzduit vreodată în oraşul teleormănean s-a disputat în nocturnă, pe o arenă inaugurată anul acesta, iar oaspete a fost chiar deţinătoarea Cupei României, Universitatea Craiova. Devis Mangia n-a odihnit prea multe vedete, chiar dacă avea în faţă o echipă din al treilea eşalon, însă i-a oferit un repaos căpitanului Alex Mitriţă. Nici Eric Lincar nu a putut miza pe cel mai cunoscut jucător al său, veteranul Marian Constatinescu fiind accidentat.

Diferenţa de două eşaloane nu s-a observat în prima repriză a duelului de la Măgurele. Oltenii au dominat doar în tribune, prin atmosfera creată de cei 300 de fani, fiindcă în teren băieţii lui Mangia s-au complăcut într-o posesie pasivă, fără a ameninţa poarta echipei de Liga a III-a. În acelaşi timp, gazdele au stat bine în propria jumătate şi pe contre au avut ocaziile clare. După o jumătate de oră de joc, Juncănaru putea deschide scorul, dar a fost blocat de Popescu in extremis. A făcut-o Fotescu, puţin mai târziu, cu un asisst neaşteptat al lui Donkor, atacantul lui Lincar driblându-l fără probleme pe L. Popescu şi marcând un gol istoric pentru Turris. Acelaşi Fotescu putea majora diferenţa, spre uluiala asistenţei, dar de la 16 metri n-a fost la fel de inspirat ca mai devreme. Avantajul gazdelor a fost justificat la pauză, în condiţiile în care atacanţii lui Mangia au făcut figuraţie în faţa unei echipe organizate şi extrem de determinată să producă marea surpriză. Exasperat de superficialitatea elevilor săi, antrenorul italian a apelat la pauză atât la un discurs mai aprins, dar şi la două schimbări. Efectul s-a observat instantaneu, Craiova începând furibund repriza secundă. Donkor s-a revanşat pentru gafa de la golul gazdelor şi a egalat la un corner, după o deviere a celuilalt stoper, Tiago Ferreira. Gazdele nu s-au dezmeticit şi au recepţionat imediat o nouă lovitură. Dimitrov a trimis o mingea peste toată apărarea adversă şi Bancu a apărut eficient la a doua bară pentru 1-2. Tot de la Dimitrov a plecat şi golul care a adus liniştea pentru deţinătoarea trofeului, Burlacu infiltrându-se în careu şi marcând primul său gol în acest sezon pentru Universitatea, cu un şut la colţul lung. Turris n-a mai ajuns în careul advers în partea secundă şi a încasat şi golul patru, la oa fază în care Cicâldău s-a distrat cu toată apărarea gazdelor. Craiova şi-a impus superioritatea în repriza secundă şi a evitat ruşinea, dar Mangia are deja câteva dileme în privinţa „băncii”, câţiva dintre cei care au primit o şansă în Cupă nefiind pe măsura titularilor.