Week-end reuşit pentru doljenele din C4

0
38

Înainte de duelul direct, Universitatea II şi CSO Filiaşi şi-au câştigat partidele din campionat

Şoimii Lipova a fost două săptămâni la rând victima echipelor doljene. După ce Filiaşiul a câştigat cu 2-1 pe terenul formaţiei arădene, a venit rândul echipei satelit a Universităţii Craiova să câştige la Pâncota, scor 3-2. După o primă repriză fadă, fără goluri, în partea secundă a venit spectacolul. Primul gol a fost marcat după o oră de joc de Alex Popescu, din pasa lui Borţa. Peste 10 minute, Trancă a fost faultat în careu şi tot Alex Popescu a făcut 2-0, de la cercul cu var. Liniştiţi cu avantajul luat, craiovenii au avut 3 minute de black-out, în care au primit două goluri, marcatori: Trabalka şi S. Popa. Succesul Ştiinţei secunde a venit in extremis şi a fost adus de acelaşi Alex Popescu (90), cu o reluare la prima bară a centrării lui Frăsineanu. Cornel Papură a folosit formula: Dică – Borţa, Ion, Bogdan, Petre – Enache, Iuga, Constantin (75 Ţoiu) – Frăsineanu, Popescu, Trancă (73 Gunie). Pentru gazde au evoluat şi Adrian Piţ fost jucător la AS Roma acum zece ani, şi Dumitru Copil, cel care tot acum un deceniu era transferat de scoţienii de la Hearts of Midlothian. Unul dintre observatori a fost Viorel Vancea, fostul jucător al Universităţii Craiova din anii 80.

Cornel Papură s-a declarat mulţumit, atât de joc şi rezultat, cât şi de terenul şi atmsofera de la Pâncota. „Am făcut un joc bun, pe care meritam să-l câştigăm. Mi-a plăcut gazonul de la Pâncota, faţă de alte locuri pe unde am fost,  am găsit un teren bun, îngrijit, am putut să ne facem jocul. Mi-a plăcut că echipa gazdă şi-a văzut de treabă, au jucat deschis, oamenii din tribună au văzut un spectacol frumos. Până la urmă a câştigat una dintre noi, s-a întâmplat să fim noi, dar am apreciat că a fost un meci frumos şi ambele echipe au jucat fotbal adevărat, fără momentele acelea urâte cu trageri de timp. Spectatorii sunt convins că au apreciat că au văzut un spectacol fotbalistic de calitate. La noi, se vede lipsa de experienţă a copiilor, la 2-0 ne puteam face meciul mai uşor ţinând de rezultat, dar am primit două goluri uşoare. E bine, totuşi, că am câştigat în cele din urmă. Menirea noastră este să pregătim aceşti tineri pentru prima echipă. Credem că toţi au potenţial bun, sperăm să confirme şi mai sus de Liga 3-a. Anul trecut am jucat în seria a 3-a, iar nivelul ni s-a părut ceva mai bun decât aici. Până la urmă, ne interesează mai mult pregătirea noastră şi mai puţin jocul adversarului. Noi am practicat un fotbal bun, sunt mulţumit de ceea ce am arătat. E puţin mai complicat, dar scopul nostru este să progresăm, copiii să joace fotbal, să fie preocupaţi de joc. Nu ne interesează arbitrajele, decizii ce se iau, noi jucăm şi credem că ar fi benefic pentru Craiova să avem echipă satelit în Liga a 2-a. Din punct de vedere financiar am face faţă cu siguranţă, dar şi sportiv.  Cred că am avea suficienţi fotbalişti şi ar fi altă emulaţie. Din păcate, acum vedem că cele mai mari şanse de promovare le are Şirineasa, noi am jucat la ei cu câţiva jucători lipsă şi am pierdut, din păcate” a spus „Papi” pentru sportarad. Antrenorul gazdelor, Flavius Sabău, s-a declarat impresionat de jocul prestat de puştii Ştiinţei: „Este cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o în acest campionat”.

Şi cealaltă formaţie doljeană din seria C4, CSO Filiaşi, a câştigat, scor 2-0 la Işalniţa, cu Gloria Teuz Cermei, goluri marcate de: C. Dinu (32) şi Geanimu (89). Victor Naicu a folosit echipa: Nedeianu – Calu, Preda, Lupu, Cruşoveanu – D. Stancu (86 Papa), Tudor (90 A. Stancu) – Geanimu (90 Moraru), Borneci, Chivu – Dinu (79 Borhot). Cele două echipe doljene se vor întâlni în runda viitoare, pe „Extensiv”, sâmbătă, de la ora 14.